Een solistische Wadvogel

Op het Wad dreven wat grotere vogels zoals de de bergeenden en de enorme groep kluten. Kleinere vogels als de bonte strandlopers en de een plevierensoort, kwamen vanwege het opkomende water noodgedwongen steeds dichterbij …

Met de camera zo laag mogelijk boven de grond zat ik diep voorover gebogen op mijn viskrukje, niet makkelijk, maart wel stabiel …

Na enige tijd maakte één vogel zich los van de groep. Hij liep tussen een paar plevieren door en scharrelde steeds wat verder mijn kant op. Nu ben ik er weer eens niet zeker van, maar ik vermoed dat dit een kanoet is. Dat zou wel mooi zijn, want dan kan ik weer een nieuwe soort solo aan mijn collectie toevoegen …

Morgen gaan we naar een afronding met o.a. een stukje video.

43 gedachten over “Een solistische Wadvogel

 1. Je maakt het wel spannend door de Kanoet onscherp het beeld in te laten wandelen, mooie ingeving voor de serie. Je hebt de kans goed uitgebuit om de vogel van dichtbij vast te leggen, het is een aantrekkelijke serie geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een kanoet, nog nooit van gehoord. Maar voor alles is er een eerste keer hé ?
  De 2de foto vind ik fantastisch, de vogel is nog onscherp, maar komt langzaam in het beeld én de scherpte “gewandeld”.
  Wat een mooie symboliek zit er verweven in die foto ! 👍

  Geliked door 1 persoon

 3. Je kunt de Kanoet toevoegen aan je lijstje Jan. Ik heb voor de zekerheid nog even de app obsidentify erop losgelaten. 99% zekerheid. Toen ik vorig jaar voor het eerst een Kanoet redelijk voor de lens kreeg kon ik die ook pas thuis identificeren. Meestal vliegen ze op grote afstand in grote groepen. En het zomerkleed wijkt nogal af van hun winteroutfit. De vogel was groter en plomper dan ik verwachtte. Groet Cor

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.