Meer Wadvogels

Ik was maar wat blij dat Aafje mijn krukje nog even had opgehaald. Dat maakte het fotograferen een stuk makkelijker. Het krukje was overigens niet het enige wat ik was vergeten. Als beginnend leerling amateur vogelaar in de dop had ik het ook gepresteerd om uitgerekend hier naar toe te gaan zonder statief. Nu stond er nog een tijdelijk ongebruikt exemplaar bij de overbuurman, maar omdat het me tot nu toe ook zonder statief prima lukte, besloot ik maar niet vragen of ik dat even mocht lenen …

Ik had trouwens ook helemaal geen tijd om daar verder over te piekeren, het was nog steeds één en al actie boven het Wad. Fascinerend om die groepen vogels te zien en te horen. Een deel van de vogels – voornamelijk bonte strandlopers – landde aan de kant, waardoor ik ze beter in beeld kreeg. Morgen komt er een Wadvogel zelfs lekker close het beeld in wandelen …

39 gedachten over “Meer Wadvogels

 1. Geweldig al die zwermen vogels in de lucht en ook op de grond, hier en daar met mooi groen ertussen. Mooi vastgelegd allemaal. Wij (m’n vrouw en ik) zijn een paar maal naar De Zwarte Haan geweest, jaren terug, en hebben daar ook zo genoten van al dat spektakel. Je gaat dan met een heel blij en voldaan gevoel huiswaarts.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een spektakel Jan ! Zelfs zonder statief vallen je foto’s heel goed mee.
  Ik zal geduldig wachten naar het geluid op de video’s die je hebt gemaakt.
  De laatste foto… wat een joekel van een toeter heeft die kerel op zijn camera staan…
  Soms vraag ik me af wie zich zo’n peperdure lens kan aanschaffen ??
  Zo’n ding kost al snel 15 tot 20K€. 🤔

  Geliked door 1 persoon

  • Dit soort groepsfoto’s is ook zonder statief nog goed te doen. Pas bij het maken van wat video-opnamen en een paar foto’s die ik van de verderop drijvende groep kluten wilde maken, liep ik echt tegen het gemis van mijn statief aan. Maar dat is voor morgen.
   Dan zie je trouwens nog eens zo’n toeter, maar dan in camouflagetenue. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig! En hoe ze dan ook bij het van richting veranderen ook van kleur veranderen, of zelfs bijna onzichtbaar worden. Zijn er ook futen bij? Die zie je hier nog weleens zeggen ze, ik herken dat allemaal niet zo gauw.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Ja, niet alleen het beeld, maar ook het geluid was de moeite waard. Ik heb er ook wat video-opnamen van gemaakt, daarbij is het windgeruis zoals zo vaak de grote spelbreker. Maar ik zal eens kijken of ik er nog wat van kan maken.

   Like

Reacties zijn gesloten.