Van plomp naar waterlelie

Een dag of tien geleden heb ik hier al wat foto’s getoond van de gele plomp op zijn mooist


Toen die enkele dagen later zijn kop boog om opnieuw onder te duiken, was de eerste waterlelie net open gegaan. Intussen staan er twee waterlelies in bloei …


Je zult begrijpen dat ’t met de huidige weersomstandigheden ’s avonds laat weer goed toeven is op ons terrasje bij de vijver. Maar eerst nestel ik me vanmiddag lekker in de verduisterde, nog relatief koele kamer bij de Tour de France. Zo kom ik deze warme dagen in ieder geval nog wel goed door …

32 gedachten over “Van plomp naar waterlelie

 1. Zo’n vijver is toch altijd weer een feestje.
  Zeker als het bewolkt is dan is het tot laat heerlijk toeven buiten, zo hebben we gemerkt tijdens ons feestje in Nij Beets. Gisteravond was dat wel anders en koelde het lekker af.
  Fijn dat jullie het binnenshuis koel hebben en dat de Tour op t.v. is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ze zijn allemaal mooi natuurlijk, maar ook voor mij is de waterlelie het mooist – de eerste en de laatste ervan, gewoonweg prachtig ! Moeilijk te vinden ook, die gele heb ik onlangs ook kunnen fotograferen, maar witte – zelden. Top Jan !

  Geliked door 1 persoon

 3. Waterlelies zijn sprookjesachtige bloemen. Ik hou ervan. Als ik kan, zal ik ze opzoeken.
  Ik vond het vandaag niet erg heet, misschien omdat we in Nederland zijn?😉
  De tour zorgt voor verrassingen!

  Geliked door 1 persoon

  • Wij zijn ook heel blij met de waterlelies in onze tuin. Ze doen het weer uitstekend dit jaar, want intussen is ook derde bloem opgedoken om zich morgen open te vouwen.
   Het was hier gisteren en vandaag met temperaturen van ruim 25 graden goed te doen. Maar dan kom ik ’s middags dus niet in de tuin, en dat is met zulke spannende Touretappes als vandaag helemaal niet erg. Ik heb ervan genoten vanmiddag.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.