Gesluierde schoonheid

Op de warmste uren van de dag zit ik het liefst in mijn relatief koele computerhoekje. Regelmatig draai ik mijn bureaustoel even naar rechts om een blik in de tuin te werpen. Meestal levert dat niet veel bijzonders op en kan ik me al snel weer op het beeldscherm richten. Sinds de ijzerhard (Verbena) op het terras weer in bloei staat, strijkt daar gelukkig weer vaak fotogeniek leven op neer …

Toen ik zaterdag vanuit mijn hoekje deze heidelibel op de ijzerhard zag zitten, ben ik even met de camera naar buiten gelopen. Eenmaal ter plekke wilde hij in eerste instantie niet meewerken aan een fotosessie. Hij vloog kortstondig op, maar zoals vaak het geval is, streek hij al snel weer op hetzelfde plekje neer. Een kort moment werd me een vrije blik op de ogen gegund. Daarna ging de sluier weer neer, maar wat was het een mooi afgewerkte en delicaat lijkende sluier …

33 gedachten over “Gesluierde schoonheid

 1. Dat je deze keizers van het luchtruim in je eigen tuin kan bewonderen (én fotograferen natuurlijk),
  dat is echt een geschenk van de Goden Jan !
  Hier heeft het vandaag welgeteld 5 minuten geregend… alles was heel even nat, 5 minuten later was alles terug droog…
  Het is terug 32 graden… Onze toekomst plannen voor airco worden stilletjes aan duidelijker !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Dirk. Deze soort en enkele soorten waterjuffers hebben we hier ’s zomer toch wel met een zekere regelmaat in de tuin. Keizers zou ik dit type niet willen noemen, daarvoor zijn ze te klein en te algemeen voorkomend. Als je het over een keizer wilt hebben, dan kom je al snel uit bij de keizerslibel en andere grotere soorten uit. 🙂

   Hier is het met ruim 25°C net te doen voor mij vandaag. Zondag heeft het hier bijna de hele dag zachtjes geregend, dat leverde 16,5 mm water op voor de tuin. In totaal viel hier in juli toch nog 53 mm regen, dus we klagen hier in het noorden nog niet over droogte.
   Voorlopig weiger ik nog in een airco te investeren. Het binnenklimaat wordt er weliswaar dragelijker van, maar voorlopig versterkt het in principe het opwarmingseffect buitenshuis.

   Like

Reacties zijn gesloten.