Grijs weer boven de Leijen

Om wat te ondernemen, moet ik het tegenwoordig van de koelere dagen hebben. Vandaag is zo’n dag, en ook vorige week vrijdag was zo’n dag. Het trof dat er op die dag een afspraak met mijn fotomaatje Jetske in de agenda stond …

Rond het middaguur reden we naar de Leijen bij Doktersheide (Google Maps). Na een korte kuier door het rietland zochten we een plekje in de vogelkijkhut ‘Blaustirns’. Lang hoefden we niet te zoeken, want er was verder niemand. Uitkijkend over het water viel meteen weer op, dat de linkerhelft van het boomeilandje vrijwel helemaal in de golven verdwenen is …

Veel was er niet te zien rond de hut. Een moederfuut die met twee jongen voorbij zwom vormde wel zo ongeveer het hoogtepunt. Terwijl het ene jong bijna kopje onder leek te gaan, zocht de ander zijn heil tussen bloemen en bladeren van de gele plomp …

Het duurde even voordat we een paar zwarte sterns te zien kregen, terwijl we daar toch vooral voor waren gekomen. Het viel zoals gebruikelijk weer niet mee om ze te fotograferen. Zo lang ze op redelijke hoogte in de lucht bleven, ging het nog wel, maar zodra ze laag over het water scheerden, vielen ze vaak vrijwel helemaal weg tegen het woelige en onrustige water …

Na nog een laatste blik over het rietland hielden we het wel voor gezien in de kijkhut. Kijkend naar lucht, leek het weer er niet mooier op te worden …

33 gedachten over “Grijs weer boven de Leijen

 1. We hadden wederom een bewolkt moment op onze vrijdag samen. Of we hadden gekozen voor de verkeerde hoek.
  Mooie fotoserie van de fuut met jongen. Ondanks de tegenvallende omstandigheden heb je de zwarte sterns toch knap gefotografeerd.
  Ik ben bang dat als ik er de volgende keer kom dat het eilandje dan is verdwenen.

  Geliked door 1 persoon

  • Het windje was er frisser dan ik had verwacht. In tegenstelling tot Jetske had ik mijn vest in de auto laten liggen en dat is bij een winderige kijkhut niet verstandig, merkte ik al snel. Maar goed, dat koele weer van toen en van vandaag past mij een stuk beter dan het warme weer van de laatste tijd. Die wolken waren ook de belangrijkste reden om die laatste foto te maken en hier te plaatsen.

   Like

 2. Zo kon je er toch lekker even uit, vandaag is het ook lekker als de zon tenminste wegblijft wat niet altijd het geval is. Hopelijk kun je er weer op uit!

  Geliked door 1 persoon

  • Vandaag heb ik ook geprofiteerd van het mooi, gelukkig wat frissere zomerweer. Temperaturen zo rond de 20-23 graden heb ik het liefst, zo snel het warmer wordt gaat het mis. Dus ik probeer er de komende dagen maar weer van te profiteren.

   Like

 3. Wat leuk dat je foto maatje vaak met jou mee gaat. Het is ook donker weer om moeilijk foto’s te maken. IK vind wel aardig gelukt hebt gedaan. Mooie vogels om laten ziet bij uitkijk. Stern zie je daar veel meer. Prachtig. Alvast fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.