Een kuier naar de kerk

Vorige week woensdag was een mooie najaarsdag om weer eens een kuier te maken bij Olterterp …


Terwijl ik over de Achterwei liep, schemerde de Sint Hippolytuskerk, voorzichtig door de beginnende herfstkleuren …

Tussen de stammen van de oude beuken die het kerkhof omringen, waren ook de eerste oude en nieuwere grafmonumenten in de verte te zien …

Tussen nog goeddeels groen loof, hier en daar afgewisseld door een struikje in kleurige herfsttooi, kwam de rond 1500 gebouwde kerk steeds meer in zicht …

Al snel stond ik voor het hekje dat me nog van de kerk en het omringende kerkhof scheidde …

 • wordt vervolgd

40 gedachten over “Een kuier naar de kerk

 1. Ik zie dan weer van die rare storende ijzerdraadjes die geen enkel nut hebben, verder prachtige bomen.. ik hou nu eenmaal meer van bomen dan van kerken 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Die draadjes zijn toch wel functioneel, denk ik, Ria. Er loopt wel een slootje tussen het weiland en de kerk, maar daar zit hier op de zandgrond vaak niet zoveel water in, vermoed ik. Zonder draad gaan de dames mogelijk al snel aan wandel om te zien of er op het kerkhof ook wat te grazen valt. 😉

   Like

   • Dat is een goeie vraag, Jan! Ik wandel vanuit Beetsterzwaag naar het oosten, via het kerkepad-oost, richting landgoed Olterterp. Dan de Achterwei op en naar de Van Harinxmaweg, maar merkwaardigerwijs niet langs het kerkje. Dan inderdaad langs het Witte huis en daar dan naar het zuiden richting Heidehuizen en door het bos langs Lauswolt terug naar Beetsterzwaag. Voor de zekerheid ook nog eens door mijn fotootjes geneusd, maar nee, geen kerkje. Gewoon gemist. Maar daar zal verandering in komen!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.