Reeën tussen de pinksterbloemen

Eind april heb ik op een vrij donkere en kille dag weer eens een ritje door de omgeving gemaakt. Eerst heb ik even een kijkje genomen in de vogelkijkhut ‘de Blaustirns’ bij de Leijen. Daar blies de wind zo venijnig naar binnen, dat ik vrijwel meteen weer rechtsomkeert heb gemaakt. Daarna ben ik even doorgereden naar de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder. Daar was de situatie niet veel beter, het voordeel was dat de luiken aan de windzijde waren gesloten, maar aan de lijzijde was er geen vogel te zien. Daar was ik dus ook snel uitgekeken …


Het gevolg was dat ik al snel weer in de auto zat. Met de kachel op ‘standje hoog’ om weer wat op te warmen, reed ik met een omweg huiswaarts. Onderweg werd mijn dag in fotografische zin alsnog goedgemaakt, omdat ik een sprong reeën tussen de pinksterbloemen trof …

Zodra ik ze zag, heb ik de auto rustig laten uitrollen in de berm. Nadat ik het raampje naar beneden laten glijden, kon het genieten die dag echt beginnen. Vooral deze kleine kluwen van vier reeën vond ik erg leuk ..

45 gedachten over “Reeën tussen de pinksterbloemen

 1. En het blijft nog maar steeds zo ongenadig koud, ook al is er zon, zo gauw je in de polder loopt zou je een muts op zetten. Maar jouw dag kwam toch nog goed, lekker in de auto kunnen blijven ook nog.

  Geliked door 1 persoon

  • Vanmiddag was ik in de Ecokathedraal, daar was het lekker zonnig en was van wind geen sprake. Toen we later elders even op een terrasje koffie zaten te drinken, voelden we meteen de frisse wind weer. Maar goed, het was droog en zonnig en dat vind ik dit jaar al heel wat. 🙂

   Like

  • Ik had geluk dat ze op een mooi kruidenrijk stuk land liepen, en nog mooi binnen het bereik van mijn camera ook. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. Die laatste foto vind ik ook erg grappig.
   Prettige avond verder.

   Like

Reacties zijn gesloten.