Badende merels

Een aantal jaren achtereen zaten er in de klimop langs de schutting en boven de pergola merels te broeden. Vorig jaar hebben ze boven de pergola zelfs twee nestjes groot gebracht. Dit jaar hebben ze kennelijk een ander plekje voor hun nest gezocht, vermoedelijk zitten ze bij de buurvrouw Negen in een struik …

Ik hoor ze ’s ochtends vroeg en tegen de avond gelukkig nog wel vrijwel dagelijks zingen. En ze zijn onze tuin ook nog niet vergeten. Ze scharrelen hier nog regelmatig tussen het gebladerte achter in de tuin, op zoek naar wormen of ander lekkers. Maar onze tuin is vooral nog altijd geliefd vanwege de mogelijkheden die er zijn om wat te drinken of een bad te nemen …

Pa en ma merel hebben daarbij een voorkeur voor de vijver, maar een jonge merel vond het houten vogelbad iets verderop veiliger of prettiger. En de mussen waren best bereid om even ruimte voor hem te maken. Eerlijk zullen we alles delen, zo doen we dat hier …

39 gedachten over “Badende merels

 1. Weer een serie om van te smullen. De verscholen badende merel bij de vijver, prachtig. Maar ook de merel en de toeschouwer in het badje is mooi gelukt. Jammer dat ze niet meer in jullie tuin broeden, maar gelukkig vonden ze een goede buur.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk blog om te kijken. Deze merels lekker badderen. Mussen kunnen ook wel doen. Wat heb jij mooie foto’s gemaakt. Je ziet overal nestje gaan bouwen. Altijd bezig zijn. Fijne dag. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

  • Hier maken alle vogels op zijn tijd wel gebruik van het badje. Behalve de merels zijn er ook enkele mussen die de vijver gebruiken om te baden en te drinken. Natuurlijk zorgen we ervoor dat er altijd water in de badjes zit.

   Like

Reacties zijn gesloten.