In het Lauwersmeergebied

Dirk van het weblog ‘Fotografie als een rode draad door mijn leven had me voorafgaand aan hun vakantie ook gevraagd of ik hem en zijn vrouw Hilda iets kon laten zien van de overvloed aan vogels waar Fryslân bekend om staat. Dat zou wel eens lastig kunnen worden, want begin mei is niet de beste tijd om grote groepen vogels bijeen te zien …


Het Lauwersmeergebied leek me nog de beste kans te bieden, en dat werd bevestigd door mijn fotomaatje, die zoals bekend net wat meer vogelaar is dan ik. Toen we op de afgesproken dag bij het Uitkijkpunt Ezumakeeg Noord (Google Maps) arriveerden, waren er zoals min of meer verwacht maar weinig vogels te zien. De zoomlens kwam eraan te pas om in de verte wat vogels te kunnen zien …

Alleen een kuifeend, die verwoede pogingen leek te doen om zijn verwaaide kuif in de plooi te houden, kwam even wat dichterbij …

De fotograferende Vlaamse medeblogger leek zich ondanks het gebrek aan vogels prima te vermaken. Ik had gehoopt dat hij wel getroffen zou worden door de bijna oneindige ruimtelijkheid in dit gebied. Hier kun je het landschap in feite heel snel terugbrengen tot één enkele lijn, de horizon …

De vrouwen vermaakten zich overigens ook wel. Ook zij genoten van het landschap en ze hielden het wel pratend, toen ze even later op een van de riante banken met uitzicht neerstreken …

– wordt vervolgd

22 gedachten over “In het Lauwersmeergebied

  1. De leegte en de rust troffen ons toen we er een paar jaar geleden op vakantie waren. De vogels zitten er meestal veraf maar. Ze zijn gewoon liever op zichzelf als ze de ruimte hebben.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hier in mijn omgeving heerst er nog altijd de vogelgriep en onlangs zijn er weer veel dode vogels gevonden. Misschien is het virus daar ook wel gezien het mindere aantal van vogels Jan. Want het is toch wel een vogelrijk gebied toch? Die bank is wel mooi zo gefootografeerd en fijn toch wel dat deze dag gezellig was.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.