Tussen twee dijken

We staan nog steeds aan de Alddyk tussen twee dijken (Google Maps). Achter ons ligt de oude, lage Waddendijk, vóór ons ligt in noordoostelijke richting de nieuwe Waddenzeedijk. Hier is een mens al snel een nietig klein schepsel op zware kleigrond …

Nadat we de dijkcoupure van alle kanten hadden bekeken, stond Dirk al snel in het akkerland. Zo’n kaarsrechte horizon aan het eind van zo’n vlakte is in België ondenkbaar, vermoed ik …

Zelf kom ik hier ook graag eens even, in ieder jaargetijde is het wel interessant om hier wat te spelen met de horizon en de lijnen en vlakken in het landschap …

Om deze tussenstop wat fleurig te eindigen, ben ik nog even diep door de knieën gegaan, zodat ik de paardenbloemen op de voorgrond nog even mee kon pakken …

– wordt vervolgd

27 gedachten over “Tussen twee dijken

 1. Die oneindige weidsheid van het land vind je in ons Belgenlandje nergens…
  Daarom vind ik Nederland (én vooral Friesland) zo heerlijk verfrissend ‘oneindig leeg’.
  Een dikke merci om ons doorheen al die natuur pracht te gidsen ! 👍🤠

  Geliked door 1 persoon

 2. Bij ons zal je zo’n vlakte met die kaarsrechte dijk inderdaad waarschijnlijk zo snel niet vinden, ik ga meestal richting Zeeland om iets vergelijkbaar te hebben, ik vind het daar heel rustgevend. Maar mijn hart is toch eerder verloren aan golvend en (berg) heuvelachtig landschap zoals hier in de Ardennen. Knappe foto’s. Fijne avond Jan !

  Geliked door 1 persoon

  • Zeeland is hier en daar wel vergelijkbaar met deze streek in het noorden van Fryslân, denk ik. Ik houd op zijn tijd ook van de bergen, maar na een week of twee moet ik toch weer wat meer ruimte boven de horizon.
   Fijne avond verder.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.