’t Wad bij Paesens-Moddergat

De laatste tussenstop van het ritje door het noordoosten van Fryslân vond plaats in Paesens-Moddergat (Google Maps). Er kwam op het juiste moment een parkeerplekje vrij. Op hetzelfde moment begon het echter ook licht te regenen. Dirk stelde om voor om eerst maar ergens wat te drinken om de bui af te wachten. Nog voordat we een plekje hadden gevonden bij ‘Kofje & Tee Drinkerij Yke-Muoi’ werd het gelukkig ook alweer droog …

Ik stelde voor om dan toch meteen de dijk maar te beklimmen om foto’s te kunnen maken van de oude palenrij op het Wad en wat er verder maar te zien was, want het was wel duidelijk dat het niet lang meer droog zou blijven …

Terwijl Dirk en ik via het hekje op de kruin van de dijk afdaalden aan de kant van het Wad, bleven de beide vrouwen ergens halverwege het zware dijklichaam staan praten …

Dirk richtte zich meteen op de palenrij. En terecht natuurlijk, want die palenrij is altijd een bron van inspiratie. Ik heb er in de loop der jaren al talloze foto’s van gemaakt, maar het verveelt nooit …

– wordt vervolgd

35 gedachten over “’t Wad bij Paesens-Moddergat

 1. Normaal gezien was ik hier 3 jaar geleden ook geweest, met ons IJsland fotografen groepje, maar toen strooide corona roet in het eten en alles ging op slot… Ik ben blij dat dat je ons deze plek hebt laten proeven, want hier komen we zeker en vast nog terug. Er zijn hier genoeg leuke hotelletjes en fotografie mogelijkheden bij de vleet ! In Zeeland heb ik ook veel van die palenrijen gezien. Heel fotogeniek allemaal !

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was er vorige week intussen al te moe voor om een stuk langs die palenrij te lopen, maar je kunt er vaak ook prachtige macro’s maken. Behalve dat die oude palen zelf mooi zijn, blijft er ook van alles tussen hangen, zoals b.v. schelpen en resten van visnetten. Morgen nog wat meer van die palenrij.
   Vandaag ben ik met mijn fotomaatje opnieuw bij het Wad geweest, een paar kilometer westelijker en ook daar staat een mooie palenrij. De weersomstandigheden waren volstrekt anders dan vorige week bij Moddergat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.