Warm weerzien

Elk jaar probeer ik op zijn minst toch één keer naar de Ecokathedraal bij Mildam te gaan. Dit jaar was het er nog niet van gekomen. Dat heb ik gisteren goed gemaakt. En dat was maar goed ook, want er was weer veel veranderd sinds mijn laatste bezoek in augustus 2017 …

Om te beginnen staat er bij de entree een nieuw informatiepaneel over de Ecokathedraal. Op dit paneel staat kort en duidelijk iets over de voorgeschiedenis van de Ecokathedraal. Eén van de zes afbeeldingen op het paneel is een door mij gemaakte foto van de Porta Celi

Ook nieuw was een bankje dat in de buurt van de Porta Celi staat. Een echt bankje, dat is een heuse primeur voor de Ecokathedraal. Hoewel het aanlokkelijk was om daar meteen even te gaan zitten, ben ik toch eerst maar aan mijn fotokuier begonnen. Het werd een warme en kleurrijke herfstkuier, waarbij de temperatuur meer aan voorjaar dan aan herfst deed denken …
De voor november record hoge temperaturen eisten al snel hun tol. Veel eerder dan verwacht sloeg vermoeidheid toe en vloeide de kracht uit mijn benen. Desondanks heb ik er weer volop van genoten. Zoals vrijwel altijd hing er een bijzondere, niet nader te omschrijven sfeer in de Ecokathedraal. En wat het ook op lichamelijk minder goede dagen een prima locatie maakt: de Ecokathedraal telt veel plekjes om af en toe even te gaan zitten en wat bij te tanken …

De overige foto’s van mijn rondgang volgen later. Het zonnetje schijnt hier nu nog, dus het is eerst tijd om nog even van het mooie novemberweer te genieten.

25 gedachten over “Warm weerzien

 1. Klassiek bankje, het exemplaar op de foto dan. Zoeen hadden mijn grootouders achter het huis staan. Mijn grootvader had hem zelf in elkaar gezet. Wij kregen hem in 73 na zijn dood en aangezien een aantal latten al verrot was en het gietijzeren onderstel verroest, heb ik hem helemaal uit elkaar gehaald en gerestaureerd. Nu staat hij bij mijn broer achter het huis.

  Geliked door 1 persoon

  • Als het maar droog weer is, dan zijn er in de Ecokathedraal genoeg plekjes te vinden om af en toe even op een gestapeld bouwwerk(je) te rusten, maar een bankje waar je ter ontspanning van de rug even achterover kunt leunen, dat doet ècht deugd. 🙂
   Ik kan je aanraden om de trip toch eens te ondernemen, vooral nu met de herfsttinten is het er extra mooi.

   Like

 2. Wat fijn dat je weer eens naar deze bijzondere plek kon gaan.
  Het is er bij ons nog steeds niet van gekomen.
  Des te meer ben ik t.z.t. benieuwd naar jouw foto’s van de Ecokathedraal.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een goed idee om daar op die mooie herfstdag heen te gaan.
  Mooi dat er een foto van jou is gebruikt. Jammer dat je niet bij de onthulling kon zijn.
  Zo’n bankje met leuning is wel een luxe daar. Heb je er nadien nog wel opgezeten?
  Het is en blijft een bijzondere plaats om rond te struinen en te fotograferen. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gisteren de 6e november een schitterende dag, met geweldige fijne temperaturen Jan.
  Heb er van genoten met als afsluiting een schitterende zonsondergang in Hellevoetsluis
  vandaag nog een mooi zonsopkomst weten te scoren, daarna ging het echte herfst weer van start 🙂
  regen wind, grijs en erg guur, maar even on topic je hebt weer mooi foto’s van deze plek en Ecokathedraal gemaakt Jan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.