Op ’t fietspad

Een plekje waar ik vrijwel elk najaar minstens één keer naar toe probeer te gaan om een mooie herfstkuier te maken, is het bos bij Heidehuizen (Google Maps) dat deel uitmaakt van Landgoed Lauswolt …

Dit najaar ben ik er intussen al 3 keer geweest. Dit was de eerste keer op 1 november, ’t blad begon net te kleuren …

Het is er mooi, rustig en kleurrijk … en niet onbelangrijk: er ligt een mooi egaal asfalt fietspad …

Zo af en toe kom je er een – meestal vriendelijk groetende – fietser tegen …

Dan keert de rust weer en kijk je bij de tweede bocht van het pad nog eens om je heen …

Verder gaan of toch maar terug, dat is de vraag …

29 gedachten over “Op ’t fietspad

 1. Je bent er drie keer geweest in korte tijd en het was ook drie keer wezenlijk anders. Deze serie is heel anders van kleur dan de serie die we afgelopen week maakten. Ik vind het beeld van het fietspad tussen de coulissen fijn voor het oog. In alle rust wordt je het fietspad opgetrokken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Jan,

  Deze herfstfoto zijn zo mooi, omdat het er zo rustig is als
  je eens wist hoe ik hierna verlang.
  Het is weken geleden dat wij weg zijn geweest, Jan probeer vast te houden wat je hebt.
  En geniet ervan met volle teugen als ik je foto’s zie dan ruik ik het bos wat
  in de herfst een hele specifieke geur heeft.

  Nog een fijne avond, Erica

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan verdergaan of niet dit pakken ze je niet meer af.
  Ook ik ken dit probleem en kan is de scootmobiel een uitkomst.
  Alles kan nu mee, zuurstof camera en statief.
  Nadeel kan niet overal komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is spijtig om te horen, Frans. Ik ben nog redelijk mobiel, maar mijn actieradius wordt wel steeds kleiner. Daarom heb ik in het voorjaar een loopfiets gekocht. Maar die had ik ten tijde van deze eerste herfstkuier bewust in de auto laten liggen.

   Like

  • Er staat een stukje verderop een bankje bij een klein vennetje. Daar heb ik de afgelopen weken ook een paar lekker in de zon gezeten. Maar dat was me tijdens deze eerste kuier bij Heidehuizen net wat te ver. En de kleuren … die werden inderdaad prachtig. Later zal ik daar natuurlijk wat van laten zien. 😀

   Like

Reacties zijn gesloten.