In het gebladerte

Behoedzaam liep ik over het knisperende bladerdek op de zachte bosgrond bij de buurtschap Heidehuizen. Zoals bekend waren er nauwelijks paddenstoelen, maar in het bos is altijd wel wat te vinden dat de moeite van het fotograferen waard is. Zo vond ik een afgebroken tak, waar een paar bladeren tegenaan geplakt zaten. Eén van die bladeren was al bijna helemaal weggeteerd. De resterende bladnerven leverden een fraai stukje bladerkunst op …
Even klikken en vergroten:

Bijna weer bij de auto werd mijn aandacht getrokken door een boomstam, die half in grond liggend al deels was verdwenen. Terwijl ik er naar toe liep, meende ik een beweging in het gebladerte te zien. Ik bleef staan en richtte mijn aandacht op de plek waar ik beweging had gezien. Het duurde even voordat ik de bron van de beweging had gevonden. Hij was nauwelijks te zien, maar in de bladeren die aan het eind van de stam in het holle gedeelte lagen, zat een kikker. Nadat ik een foto had genomen, deed ik voorzichtig een paar passen voorwaarts. Met twee forse sprongen zat de kikker aan de andere kant van de boomstam. Daar kon ik nog een foto van hem maken, voordat hij onder het bladerdek verdween …

36 gedachten over “In het gebladerte

 1. Je hebt niet stil gezeten de laatste tijd, heel veel foto’s en een enorme achterstand met reageren en bezoeken Jan
  heb alles op het gemak bekeken en genoten van je mooie verslagen en uiteraard foto’s
  vind vooral de serie van Olterterp – Lauswolt erg gaaf zag daar ook al een blogje van bij Jetske
  Lekker dat je zo fijn bezig bent met de hobby in de natuur.

  Groet, Bram

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat waren weer twee voltreffers Jan!, van op het goede moment op de goede plek zijn en dan ook nog zo alert zijn om precies op het goede moment op de knop te drukken. Die kikker heeft mooie schutkleuren, ik zag hem pas toen ik de foto uitvergrootte. Ik heb een bladerkunstfoto en de kikker geplaatst op https://www.plaatsengids.nl/heidehuizen (er was gelukkig nog plek, er staan nu 8 pareltjes van jouw hand, ik plaats er nl. max. 10 op een pagina i.v.m. performance per pagina en hostingruimte bij de provider)

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat grappig, het lijkt wel een kameleon, zo goed beschut. Het was op de iPhone helemaal lastig om terug te vinden. Morgen op de desktop ga ik op herhaling. 🤓
  Mooi dat je het beestje zag bewegen en kon vastleggen.
  Hierboven lees ik over winterslaap, als ik kikkertje was ging ik voor de komende week rap in winterslaap.

  Geliked door 1 persoon

 4. ER liggen veel gebladerde op de grond. Wat mooie foto’s heb gemaakt. Je ziet ook boomstammetje op de grond liggen. Wat heb je mooie foto’s gemaakt Janb. Het is nu prachtig weer geworden. Strakke blauwe lucht bij ons. Bij jou ook zo?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.