Terug naar Heidehuizen

Precies een week later ben ik opnieuw naar Heidehuizen gereden. De eerste keer begonnen de herfsttinten net voorzichtig tevoorschijn te komen. De tweede keer was het alles goud wat er blonk in het bos …

Dat was ook deze beide dames duidelijk niet ontgaan. Terwijl de één foto’s maakte met haar telefoon, leek de ander haar de mooiste bladeren aan te wijzen. Ze waren zo enthousiast bezig dat ze niet in de gaten hadden dat ze het fietspad nogal blokkeerden …

Nadat we even hadden staan praten over hoe mooi de herfstkleuren waren, vervolgde ik mijn weg. Ditmaal had ik mijn loopfiets uit de auto getrokken, want ik wilde naar een plekje diep in het bos, waar ik drie jaar geleden voor het laatst was geweest …

Onderweg heb ik nog even lekker in de zon op een gevelde boom gezeten, waarvan de schors al helemaal was verdwenen. Mooi binnen bereik van mijn camera viel het zonlicht heel fraai op een aantal bladeren …

Niet veel later moest ik het geasfalteerde fietspad laten voor wat het was. Vanaf dat punt leidde een zandpad naar mijn eindbestemming en moest er gewerkt worden om vooruit te komen …

De laatste loodjes wogen zwaar daar, maar het was de moeite weer waard …

– morgen meer –

26 gedachten over “Terug naar Heidehuizen

 1. Jan wat een schoonheid en wat een diepe kleuren.
  Het zal je de nodige zweetdruppeltjes hebben gekost maar
  je beloning was het meer dan waard.
  Goed van je dat je de loopfiets hebt gebruikt, Frans heeft twee
  jaar thuis gezeten voordat hij aan de scootmobiel wilde en er
  ging een wereld voor hem open.
  Voor mij was de keus niet moeilijk, ik had een geluk toen ik
  eindelijk van de revalidatie naar huis mocht, dat ons hele
  huis al was aangepast, dat bespaarde een hoop tijd anders
  had ik pas naar huis gekund als alles aangepast was.

  Jan ik geniet echt dubbel van je foto’s nog een hele
  fijne avond, Erica

  Liked by 1 persoon

  • Dankjewel, Erica. Er raakten langzaam maar zeker meer mooie plekjes buiten mijn bereik. Dan kun je kiezen: je hebt daar vrede mee of je doet er wat aan. Die loopfiets geeft me weer net wat een groter bereik, en ik houd er toch mijn noodzakelijke lichaamsbeweging mee.
   Er komen na vandaag nog meer foto’s van dit gebied. Blijf genieten!
   Jullie ook een fijne avond.

   Like

 2. Je ritje was alleszins de moeite waard Jan. De tafereeltjes op foto 1 kom je nogal eens tegen maar altijd leuk om dit soort beelden te maken van overenthousiaste natuurliefhebbers 🙂 Niet alleen de zon werkte mee maar ook de afwezigheid van wind werkte mee in je voordeel op laatste foto. Die spiegelingen zijn fraai

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.