Herfsttinten voor Jetske

Het begint erop te lijken dat ik niet uit het bos bij Heidehuizen te slaan was de laatste tijd. Een kleine week na de fotosessie met de bosnimf toog ik die kant al weer op …

Mijn fotomaatje Jetske was nog niet in de gelegenheid geweest om te genieten van de mooie tinten die deze herfst de laatste tijd had voortgebracht. Omdat ze op 13 november naar Fryslân kwam voor een fotokuier, stelde ik voor om nog maar eens naar Heidehuizen te gaan …

Er was de dagen daarvoor al veel blad van de bomen gewaaid, maar er hing op diverse plaatsen nog steeds een gouden gloed in het bos. Ik nam de gelegenheid te baat om de kleurverandering van de periode tussen 1 en 13 november op een paar plaatsen in beeld te brengen …

We passeerden het bankje aan het vennetje waar het vorige logje was geëindigd. Het klinkt raar, maar zo’n bankje lacht me dan meteen toe en lijkt zelfs op verleidelijke wijze te wenken: “Kom maar, jongen …, even lekker zitten …”

De boomsculpturen leken geen al te grote indruk op Jetske te maken. Ze liep het eerste beeld in ieder geval voorbij zonder er naar op of om te kijken. Wat wel indruk maakte was de fotogenieke locatie. Vooral op de schaarse momenten dat de zon even door wolken prikte, kwam er steevast een mooi kleurenpalet tevoorschijn …

Ik werd verrast met een boomsculptuur die ik nog niet eerder had gezien. Daar was ik een week eerder zo aan voorbij gelopen. Maar dat is niet zo verwonderlijk, want op dat moment werd mijn aandacht waarschijnlijk voor het eerst getrokken door de bosnimf aan de overkant …

– wordt vervolgd –

24 gedachten over “Herfsttinten voor Jetske

 1. schitterend Jan wat een geweldig mooi herfst serie laat je hier zien
  ik geniet ook volop van deze tijd van het jaar, het was ook weer heel lang mooi deze herfst
  heb dan ook heel veel foto’s mogen maken, ook dank zij het heerlijke soms lente achtige weer

  Groet, Bram

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is goed toeven daar, zo te zien.
  Leuk om dat met zijn tweeën te doen. Ik zie mij niet zo snel alleen door een bos dwalen.
  Mooie, sfeervolle foto’s.
  (Ik vind het knap gedaan, maar ik houd niet zo van figuren in bomen.)

  Geliked door 1 persoon

 3. WAt is daar mooi in bos. Lekker vertoeven in de bos te wandelen. Lijkt me heerlijk. Helaas kan ik niet doen. Je hebt mooie foto’s van gemaakt. DE laatste foto is echt schitterend om te zien. Mooi om te zien. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat is dat bos veranderd in twaalf dagen en wat blijft
  die ven van een ongekende schoonheid.
  Misschien had je nu wel stiekem op zeemeerminnen gehoopt. 🙂
  Ik blijf die boomsculpturen toch iets hebben, het lijkt net of ze ’n verhaal uit
  lang vervlogen tijden vertellen.

  Jan nog een fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 5. Goed idee om de twee foto’s naast elkaar te zetten zodat je het verschil kunt zien.

  ‘De boomsculpturen leken geen al te grote indruk op Jetske te maken. Ze liep het eerste beeld in ieder geval voorbij zonder er naar op of om te kijken…’ Ik had het boombeeld domweg niet opgemerkt, ik had mijn blik gericht op de plas en liep het beeld straal voorbij. Zoals ik al schreef op mijn weblog, was ik blij dat jij erbij was om mij op het beeld te wijzen. Het was dus geen kwestie dat het geen indruk maakte 🙂

  Ik kan me zo voorstellen dat de aanblik van een bosnimf leuker is dan deze oude ‘bastkerel’. 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.