Een primeur

Op zoek naar een ander decor en vooral op zoek naar meer weidevogels, ben ik na verloop van tijd een stukje verder gereden. Al enkele minuten later had ik een nieuwe plek gevonden …

Niet lang nadat ik mijn mobiele kijkhut netjes in de berm had geparkeerd, verschenen er ruim binnen het bereik van mijn camera een paar vogels. Er dook een grutto op uit het lange gras, er kwam even een kievit pronken met zijn mooie kleuren en er scharrelde een voor mij vreemde vogel door het gras …

Ook zonder de vogels was het er overigens een goed plekje tussen gevarieerde natte weilanden, die op verschillende plaatsen nog door oude boomwallen worden doorsneden …

Een paar maal zag ik een vrij grote groep vogels opstijgen vanuit plasdrasgebied aan de linkerkant van de weg. Na een korte rondvlucht keerden ze uiteindelijk steeds weer terug op dezelfde plek …

Tot op zekere hoogte keerde vervolgens de rust terug. Toen begon het uiteindelijk tot me door te dringen dat ik hier naar een vogel een heleboel vogels zat te kijken die ik nog niet eerder had gezien … wow …

– wordt vervolgd –

32 gedachten over “Een primeur

 1. Hoi Afanja,

  ik ben helemaal om: ik ga in Fryslân wonen… Fryslân Boppe!!
  Wat een prachtig weidegebied… Dat kan alleen maar gezond voor je ogen zijn, en voor je geest…
  Heerlijk!

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is schitterend, hier kunnen de vogels nog voedsel vinden. Op de droge weilanden is bijna niet meer te vinden. Aan de droogte komt maar geen eind. ( dat draineren zou verboden moeten worden) . Ik stel me zo voor dat je hier een lange tijd hebt genoten.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was jammer dat de vogels net wat te ver weg zaten om er mooie foto’s van te kunnen maken, maar het zal duidelijk zijn dat ik er geruime tijd volop heb zitten genieten. Vooral ook omdat het de laatste nog redelijk warme dag was.

   Like

 3. Ik kan het op de iPhone niet goed zien. Je hebt het mij ook niet ingefluisterd, je kunt dus goed een geheimpje bewaren. Maar ik doe een poging….is het een groep kemphanen?

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit is zeker een heel mooie omgeving waar ook vele watervogels vertoeven. Mooie vogels zo op de lens gezet. De grutto zal hier best goed gedijen. Het is goed land hier voor hen maar ook voor de kievit. Zo zie je maar dat iets verder rijden dan de bedoeling was ook loont.

  Geliked door 1 persoon

 5. Verdorie Jan je maakt me nu wel heel erg nieuwsgierig met welke vogels je dan gezien hebt,
  ik kan het niet zien op de foto 🙂
  Wel heb ik het gevoel van onbezorgdheid bij het zien van zoveel vogels en dat me dan weer goed,
  Reageren gaat de laatste tijd een beetje vreemd hier 🙂
  ik moet steeds alles invullen en dan floeps is mijn reactie weg en begin ik weer opnieuw…. ik weet niet of ik in de spammap terecht ben gekomen 🙂 zou zomaar kunnen he

  Geliked door 1 persoon

  • Volgens mij lijkt het af en toe alsof reacties ‘in het niets’ verdwijnen. Maar als je even een paar seconden wacht en dan de pagina even ververst, staat je reactie er vaak wel. Veel meer kan ik er op dit moment niet over zeggen. In elk geval bedankt dat je het blijft proberen. Je andere twee reacties (kopieën van deze) heb ik maar even weggewerkt. 😉

   Like

 6. Wat een gave plek en wat hebben jullie toch een heerlijke natuur.
  Vorig jaar heb ik wel geteld een grutto gefotografeerd en ik wilde
  openen met de laatste grutto.
  Dat vond ik toch wel erg pessimistisch dus maar niet gedaan.
  Hoe het dit jaar is ik weet het niet kom er maar niet uit.
  Al die plekjes moet ik met de scootmobiel bezoeken met een auto kom je er niet.
  Maar wie weet word mijn geduld toch een keertje beloont de kleine kievieten zijn
  van die leuke pluizenbolletjes.
  Jij had de kieviet, de grutto en een mysterieuze gast. 🙂 gezien.

  Nog een fijne dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.