Terug naar ’t Skar

Had ik al verteld, dat ik een week nadat ik er met mijn fotomaatje was, nog eens terug ben gegaan naar het Weinterper Skar? Op 20 mei konden we er maar met moeite enkele orchissen vinden. Een week later waren ze als paddenstoelen uit de grond geschoten …

Het veld waar ze van oudsher in grote aantallen stonden te pronken, zag er nog steeds dor en doods uit. In het veld naast de parkeerplaats kon je echter nauwelijks een stap tussen de boterbloemen zetten zonder een brede orchis te raken …

24 gedachten over “Terug naar ’t Skar

 1. hoorde toevallig van morgen op de radio een verhaal over orchissen en de manier hoe ze insecten lokken
  leuk om daar nu ook een beeld bij te hebben Jan, prachtige bloemen en heel mooie foto’s

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig die wilde orchideeën ! Het maakt me ook altijd blij als ik ze tegen kom. Orchideeën horen gewoon thuis in de natuur en mogen niet uitgegraven te worden, het zijn beschermde planten. Elke soort heeft zijn eigen habitat en het is inderdaad zinloos om ze naar je eigen tuin over te brengen. Hou dat plekje maar goed geheim want dat mag nooit verloren gaan !

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vermoed, dat in het nu, dankzij de regen nu ook weer een schieter zal maken. Ik zag de korenbloemen al heel voorzichtig in de buurt van Kollum vanmorgen.

  Prachtig mooi deze orchis bloemen, jullie waren dus eigenlijk een week te vroeg.

  En ik vermoed, dat het kleine witte bloemetje bij jou nu ook nog wel gaat komen 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. late we het onder mekaar houden, voor je het weet komen tuinliefhebbers met hun schejes en emmertjes. (ervaring na publikatie over welriekende nachtorchis ergens in Drente, voor zover ik mij herinner.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan wat goed dat jullie weer zijn gaan kijken dat heeft hele mooie foto’s opgeleverd.
  Mooi is de foto van de enkele orchis en de boterbloemen.
  In onze bloemenweide zijn dit jaar voor het eerst ook boterbloemen gekomen
  en daar ben ik echt heel blij mee.

  Jan fijn weekend gewenst

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.