Weer geen groene flits

– Een virtuele vakantie 20 –

Na een tijdje begon ik knap koude handen te krijgen, maar ik had me vast voorgenomen om pas te stoppen als de zon echt onder de horizon was verdwenen. Elke keer wanneer ik de kans heb om een zonsondergang aan zee te fotograferen, hoop ik de groene flits te kunnen vastleggen. De groene flits is een zeldzaam optisch fenomeen dat plaats kan vinden kort na zonsondergang of voor zonsopkomst. Hierbij is boven de opkomende of ondergaande zon even, vaak maar ca. 2 seconden, een groen licht zichtbaar. In andere gevallen kan dit licht als een soort straal omhoog schieten vanaf het punt waar de zon opkomt of ondergaat. Het is mij tot dusver niet gelukt om er een foto van te maken. Ook tijdens deze zonsondergang liet de flits zich weer niet zien. Maar het was wel weer een erg mooie zonsondergang met Bello de Hond in een fraaie bijrol …


33 gedachten over “Weer geen groene flits

 1. flits heb ik ook nog nooit gezien Jan, wel een zuil recht omhoog zowel in de ochtend als in de avond
  schitterend om te zien, maar geen flits, maar je hebt hier toch ook een hele mooie zonsondergang vast gelegd

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat groene flits fenomeen wat je beschrijft is totaal nieuw voor mij, althans is het mij nooit opgevallen. Misschien dat ik in die ene seconde net met mijn ogen knipperde 🙂
  De hond staat wel erg mooi in de gloed in deze in zijn geheel prachtige reeks.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha Afanja,

  wat een prachtige dromerige heerlijke foto’s.
  Ik krijg zin in een mooie volle zonsondergang.

  Die groene flits??
  Ik heb er nog nooit van gehoord en nog nooit gezien ook.

  Maar dat kan veranderen!

  groetjes, Marlou

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je een geel blad tegen een witte achtergrond houdt en je fixeert je erop en na 1 minuut neemt men dat geel blad weg, zijn er ook mensen die een groene schijn zien, bij een rood blad, een blauwe schijn. Optisch. Kan je dat fotograferen???

  Geliked door 1 persoon

 5. Van die groene flits had ik nog nooit gehoord. Ik ben even gaan bijlezen op Wikipedia. Weer wat slimmer. 😉
  Heerlijk genieten ook van jouw zonsondergangen, het blijft toch een prachtig (en natuurlijk) fenomeen dat iedereen bekoort, poëtisch of niet.
  En die hond maakt het plaatje perfect. Ben jij zijn baasje?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.