De andere kant van ’t eiland

– Een virtuele vakantie 21 –

Op de derde en laatste dag van ons korte verblijf op Terschelling besloten we een fietstocht over de zuidkant van het eiland te maken, langs het Wad en tussen de weilanden door. Hoewel ik als enige in het gezelschap over een e-bike beschikte, lieten de ritjes van de voorgaande dagen zich flink voelen in mijn bovenbenen.

Het hek en vooral het waarschuwingsbord op de eerste twee foto’s kwamen me eerlijk gezegd dan ook wel goed uit. Even een moment van rust en humor. Volgens onze gids moesten we over de dijk, om dan aan de zeezijde verder naar het oosten te fietsen. De beide vrouwen stonden erop om alle drie de fietsen gezamenlijk naar boven te brengen, zodat ik mijn benen nog even kon ontzien. Wat een kanjers, hè …!?


37 gedachten over “De andere kant van ’t eiland

 1. Kranige madammen heb je mee 🙂 Dat is minstens een rondje waard hé ? 🙂
  Deze foto’s doen me weer zin krijgen om te gaan fietsen in NL, maar de corona kaart kleur overal weer roder en roder…
  ’t zal voor na het vaccin zijn vrees ik.
  Tipje: op mijn e-bike zit een knopje waarmee ik de fiets helemaal alleen de helling op’duw’ (je moet zelf de fiets vasthouden natuurlijk 🙂 Heel handig hoor !

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, met deze twee stoere vrouwen aan mijn zijde is geen helling te hoog, Dirk. 😉
   Zo lang je buiten de stedelijke gebieden blijft kun je hier nog altijd een fietstochtje maken. Maar als je op safe wilt spelen, dan kun je misschien maar beter tot na de winter wachten. om te beginnen is het dan beter fietsweer, maar hopelijk is het vaccin dan ook binnen bereik.
   Dit was één van mijn laatste fietstochten. Tegenwoordig doe ik mijn beste om de beenspieren wat op in conditie te houden op de hometrainer. Dat is in meerdere opzichten wel zo veilig. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.