Ofskie fan Skylge

– Een virtuele vakantie 31 –

Onverbiddelijk kwam het moment dat we afscheid moesten nemen van Terschelling en van Jetske. Zij had het geluk dat ze nog een paar dagen mocht blijven. Aafje en mij wachtte een tripje over de woelige baren. Gelukkig hadden we kaartjes voor de snelle catamaran de Tiger. Ik heb niets op de gewone veerboot tegen, maar dan wel graag bij mooi weer, zodat je aan dek kunt verkeren. Dat zou nu allerminst aanlokkelijk geweest zijn …

Aafje en Jetske waren allebei al vaker op Terschelling geweest, ik was er in mei 2009 – tijdens deze nu virtuele vakantie – voor het eerst. Het waren maar drie dagen, maar als je er zo achteraf in 31 logjes op terugkijkt, lijkt het veel langer. Het was trouwens niet de laatste keer dat we er met z’n drieën waren. Ook in 2011 en in 2017 hebben we gedrieën een paar dagen op Terschelling doorgebracht. En ik houd het niet voor onmogelijk dat er nog eens een vervolg komt, want als je eenmaal in goed gezelschap op Terschelling bent geweest, dan werkt dat verslavend …

41 gedachten over “Ofskie fan Skylge

 1. Nu je hebt ervaren hoe mooi het hier is en wat er nog te ontdekken valt ga je vast en zeker nog eens terug en wellicht dan langer. En al werkt het weer niet altijd mee dan nog zijn er zat plekjes binnen te bezoeken die je nog niet had gedaan.
  Maar dan wel rustig en op het gemak want gezondheid staat wel bovenaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik snap nu al helemaal wat je bedoeld, gezien ik er maar 1 halve dag was, middag, avond, geslapen aan boord, maar de volgende ochtend rond 10 uur weer varen, op naar Vlieland… met droogvallen op het wad, allemaal bijzonder! Maar ik heb het ook al gezegd, als het aan mij ligt, wil ik er echt eens een weekje wel heen! Huisje, en het hele eiland verkennen.

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Door jouw series ben ik ook het archief ingedoken. In die map heb ik de fotoserie gesorteerd op datum. Daar zag ik terug dat we van 21 t/m 24 mei prachtig weer hadden. Dat waren helaas de dagen dat jullie er nog niet waren.

  Op de 25e sloeg het weer in de loop van de middag om. Dat was op jullie eerste dag. Ook op de andere dagen troffen we het niet echt met het weer, zoals je hier hebt laten zien.

  Nadat ik jullie had uitgezwaaid kreeg ik nieuwe visite, mijn zus en haar dochter. Tijdens die dagen hadden we ook weer prachtig weer. Wat ontzettend sneu dat jullie het net niet troffen wat het weer betreft.

  Ik heb wel meerdere mooie foto’s van jou en Aafje samen. Toen zagen jullie er nog wel een stukje jonger uit. 😉
  Op mijn oude weblog vond ik nog een paar fotoseries. Helaas met het logo van Photobucket er door.
  http://jetskefotografie.nl/pivot/entry.php?id=377
  http://jetskefotografie.nl/pivot/entry.php?id=382

  De werkelijke reden dat ik op Terschelling was vanwege onze zoon die daar een midweek op schoolkamp was. Hij had in die jaren nog wel eens last van heimwee. Voor hem was het een fijn idee dat ik ook op het eiland was. Als hij wel heimwee zou krijgen dan was ik in de buurt. Dat idee was al genoeg want het ging helemaal goed met hem. En van heimwee is nu 10 jaar later geen sprake meer. Gelukkig niet. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Ik had in mijn weerarchief al even gekeken hoe het weer in die periode was verlopen. We zijn er inderdaad wat bekaaid van af gekomen. Reden te meer om het nog maar eens over te doen, vind ik. 🙂

   Nu je dat zo zegt over jullie zoon, weet ik het ook wel weer. Ik heb ook het idee dat hij daar intussen aardige overheen gegroeid is. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Op de foto’s net zulk weer als vandaag, grijs en regen. Het was een mooie trip , ik vond het leuk om mee te reizen. Eigenlijk moet ik er ook maar weer eens een keer naartoe. Volgende maand eerst maar even naar Texel daar kijk ik naar uit, of zal alles weer op slot gaan?

  Geliked door 1 persoon

  • Het zou me niet verbazen als er dinsdag een strenge lockdown wordt afgekondigd. En misschien is dat maar goed ook, want met een toename van de besmettingen in dit tempo komt het zeker niet goed. Afwachten en rustig blijven, lijkt me voorlopig het beste.

   Like

Reacties zijn gesloten.