Kleurenspel op zee

– Virtueel naar Frankrijk 35 –

Naar aanleiding van een reactie van C. op ‘De zon zakt weg in een waaier van wolken’ begin ik vandaag met een schema dat ik eerder deze week toevallig op Twitter voorbij zag komen. Het is de schematische weergave van het zicht dat iemand vanaf een bepaalde kijkhoogte heeft tot de horizon. Voor een volwassene van 1.70 m die op het strand staat, ligt de horizon op ca 5 km afstand. Even uitgaand van een hoogte van het balkon van 25 m, ligt de horizon daar op ca 18.5 km. Daar komt met mijn lengte van 1.95 m nog eens ruim 5 km bij. Dat betekent dat ik vanaf dat balkon een prachtig zicht van meer dan 20 km over de Atlantisch Oceaan had …

Aan het begin van de avond van dag vier heb ik nog eens een uurtje met camera en statief op het balkon gezeten. Het kleurenspel werd alleen maar mooier, toen er tussen het blauw ook diverse tinten violet en paars verschenen …

Deze slideshow vereist JavaScript.

– wordt vervolgd –

32 gedachten over “Kleurenspel op zee

 1. Een goed idee om zo’n staatje erbij te plakken. Ik wist wel dat jij met jouw lengte meer overziet dan ik, maar leuk omdat terug te zien in een berekening. 🙂
  De gelaagdheid op diverse foto’s vind ik geweldig. Ik had daar best met mijn camera naast je willen staan. 🙂
  Mooi dat jij in een diaserie zoveel foto’s kwijt kunt. In mijn thema kan ik maximaal 9 foto’s kwijt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Op de foto “kleurenspel 9” zie in het monster van Lognes voorbij komen… 🙂
  De grafiek heb ik eens aandachtig bekeken…ik volg wel eens op het balkon de app van mijn telefoon de vliegtuigen die overkomen….en dan zie ik ze in de verte overkomen en dan zijn ze op dat moment inderdaad honderde kilometers van ons vandaan….je kunt de grafiek dus ook anders om gebruiken…..

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.