Ecokathedrale fotokuier 26

Begin oktober 2019 ben ik voor de derde keer dat jaar naar de Ecokathedraal geweest. Na de sneeuwwandeling in januari heb ik in er juli nog een rondgang gemaakt met matroos Beek en haar kapitein. Tot mijn spijt heb ik die dag – geheel tegen mijn gewoonte in – meer lopen praten dan dat ik heb gefotografeerd.

Ik ben deze fotokuier in oktober begonnen, waar ik in januari was geëindigd: in de stenen iglo. Nadat ik die weer even van binnen had bekeken, heb ik de Porta Celi – de hemelpoort – eens vanuit een ander perspectief gefotografeerd. Het zonlicht kierde op verschillende plaatsen in het bos mooi door het al voorzichtig uitdunnende bladerdek. Licht en schaduw speelden in stilte hun spel op en rond de betonnen objecten. De bekende ‘RUSTPLAATS’ waar naar verluidt ook Louis le Roy zelf wel eens zat te mijmeren, werd het eindpunt die dag.

Na de rust en nog even een blik in de richting van de ‘Inca-tempels’ iets verderop werd het tijd om de terugweg te aanvaarden. Het was een vermoeiende kuier, maar het prettige weerzien maakte het opnieuw alleszins de moeite waard …

23 gedachten over “Ecokathedrale fotokuier 26

 1. Weer heb ik genoten van je fotografische impressies in de ecokathedraal.
  Er zijn twee zaken die ik hier echt belangrijk vind, 1: het samenspel van licht en schaduwen…
  Op sommige momenten meesterlijk en meeslepend mooi !
  2-Hoe de natuur meer en meer zijn plaats her-overd in dit wonderbaar stenen eco wereldje !
  Hoe mooi moet het hier niet zijn in de lente, als alles opfleurt, of in de zomer, met zijn warme kleuren… ?
  De muziek kon me hier niet echt bekoren, maar het kan niet altijd kermis zijn hé 😎

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Dirk. je hebt van die dagen dat zo en schaduw in het bos meer in het oog springen dan op andere dagen. ook op de foto komt e.e.a. dan beter tot zijn recht. Het lijkt wel alsof licht vochtige omstandigheden het zonlicht beter absorberen, terwijl droge oppervlakken eerder de neiging lijken te hebben om het licht terug te kaatsen. Dit was zo’n wat vochtige dag.
   Het samenspel tussen natuur en cultuur blijft boeiend hier.

   Er is wel veel betere (instrumentale) muziek te vinden en te bedenken voor dergelijke presentaties. Maar om het op YouTube te kunnen publiceren, ben je beperkt tot het gebruik van rechtenvrije muziek.

   Geliked door 1 persoon

 2. als je alleen bent, hebt je alle tijd om vanuit alle hoeken foto’s te maken dat is eigenlijk wel zo prettig hé,
  tenzij je een fotomaatje bij je hebt…
  dan is het weer een ander verhaal 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Als je elkaar maar één keer ontmoet, dan moet je er alles uithalen en is er vaak geen tijd voor fotografie. Het was in ieder geval een unieke ontmoeting en rondleiding die we daar kregen. Een mooie herinnering! Veel groeten, ook van de kapitein.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.