Honden van het rietland

We waren nog maar nauwelijks gaan zitten, of er kwam ook nog een oud-rietsnijder aanlopen. Klaas – schoonvader van Klaas-Jan en zwager van Jetske – kwam met zijn hond Kelev even kijken hoe het er in het rietland voor stond. De beide honden, die al jarenlang geregeld samen optrekken, kwamen in volle draf op me af …

Klaas is de nestor van het drietal rietsnijders. Hem heb ik een jaar of tien achtereen regelmatig gevolgd bij zijn activiteiten in het riet. In de periode 2009-2011 heb ik door de seizoenen heen filmopnamen gemaakt van de werkzaamheden van de rietsnijders in De Weerribben vroeger en nu. Uiteindelijk heb ik dat project begin 2012 afgerond met de presentatie van de DVD “Werk in het Weerribbenriet”. Ik denk erover om die eerdaags beschikbaar te maken op YouTube …

Maar dat is voor later, nu eerst terug naar vorige week woensdag. De beide honden voerden een mooi showtje voor ons op. Rhena was loops en Kelev leek wel zin te hebben om daar gebruik van te maken. Maar hij leek niet meer helemaal te weten hoe hij het moest hebben. En al zou hij het geweten hebben, dan nog zou hij als ‘geholpen reu’ weinig gepresteerd hebben …

Toen ze na enige tijd uitgespeeld waren, gingen ze – zoals wel vaker – samen het rietland in. Het zijn allebei leuke en lieve honden die normaal gesproken bij de baas in de buurt blijven, maar wanneer ze samen zijn gaan ze graag op avontuur …

Zodra de boterhammen op waren werden de honden, die intussen alweer uit zicht verdwenen waren, geroepen. Nadat Klaas en Kelev ons allen inclusief Rhena gedag hadden gezegd, gingen de rietsnijders weer aan het werk …

 • wordt vervolgd

30 gedachten over “Honden van het rietland

 1. Het is altijd weer genieten om de beide honden samen te zien dollen. We troffen het dus dat Klaas en Kelev nog even langskwamen.
  Je zat daar mooi eersterangs. Je hebt ze vanuit een mooi perspectief gefotografeerd. Ik zag al dat je helemaal losging met je camera.
  Het is dan ook een hele mooie serie geworden.

  Kun je een beetje wennen aan de nieuwe opmaak, het werken met blocks?
  Ik kwam er net achter dat ik in een groot aantal posts de foto’s opnieuw moest plaatsen omdat ze niet meer 930 pixels breed waren. Grrrr.
  Ook de titel komt niet meer automatisch bovenaan en moet ik nog een keer opnieuw invoeren. Vandaar dat ik nog zo laat achter de computer ben blijven hangen.

  Geliked door 1 persoon

  • We hadden het niet beter kunnen treffen die dag, zowel wat betreft het weer als het gezelschap.

   De nieuwe editor zit wat mij betreft niet in alle opzichten logisch in elkaar. Er worden eerder meer handelingen van de gebruiker gevraagd dan minder. Maar goed, ik red me er eerst wel mee en ik wil hem eerst nog wat beter doorgronden voordat ik evt. die plugin installeer.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.