Een bijzondere knobbelzwaan

Nadat ik de grutto zo mooi op zijn paal had kunnen fotograferen, reed ik een paar honderd meter verder. Daar zette ik de auto in de berm op het plekje dat ik vooraf in gedachten had. Ik had er goed zicht op het plasdras-gebied verderop in het weiland …

Voordat ik de kans kreeg om mijn camera daar op te richten, verscheen er veel dichterbij echter een knobbelzwaan in beeld die mijn aandacht opeiste …

Hij vertoonde gedrag dat ik nog niet eerder had gezien. Rustig voorwaarts stappend, leek hij na elke stap een hap droge stalmest of iets van dien aard in zijn snavel te pakken om die vervolgens met een boogje een stukje verderop weer op de grond te werpen …

Geen idee wat hij daarmee beoogde, ik vond het in ieder geval een bijzondere aanblik …

34 gedachten over “Een bijzondere knobbelzwaan

  • Zo is het in Fryslân helaas ook niet meer overal, Bram. In mijn jeugd kon je vlak buiten Drachten aan alle kanten weidevogels zien en horen. Met name door de veranderingen in de landbouw zie je hier in het gemiddelde weiland vrijwel geen vogel meer. Gelukkig is er een trend om meer plas-dras gebieden aan te leggen. Gebeurt dat niet, dan zie ik de toekomst vooral voor de grutto heel somber in.

   Geliked door 1 persoon

 1. Zwanen eten ook wormen, misschien was deze op zoek naar wat wormen onder de mest. Geen idee eigenlijk of wormen ook omhoog komen als er net gemest is.
  Je weet het niet, ik heb het in elk geval ook nog nooit gezien, mijn moeder doet het in elk geval niet 😛 hahahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Het deed mij inderdaad nog het meest aan het eerste denken.
   Het lijkt me sterk dat hij beestjes zocht, want hij pakte ook gewoon kleine stukjes op waar geen beestje onder zou passen. Maar wat hij dan wel deed …?

   Like

Reacties zijn gesloten.