De zwaan gaat te water

Voordat ik de knobbelzwaan te water laat gaan, wil ik nog even terugkomen op de scène van gisteren. Er waren mensen die dachten dat de zwaan een kikker te pakken had gekregen. Dat heb ik zelf ook even gedacht vorige week, maar op de uitsnede van de originele foto is volgens mij duidelijk te zien dat geen kikker is, maar dat het plantenresten zijn …

Bertie opperde in haar reactie dat hij misschien op zoek was naar nieuwe grasscheutjes. Dat is misschien zo gek nog niet, want op de website van de vogelbescherming lees ik: ‘Het voedsel van de knobbelzwaan bestaat uit waterplanten en waterdiertjes … Verder eten ze gras …’

Enfin, waarom hij het ook deed, hij ging er mee door tot hij bij een sloot aankwam. Daar liet hij zich op sierlijke wijze in het water glijden. Met gracieus omhoog gekrulde vleugels peddelde hij langzaam in de richting van een aantal andere zwanen …

Langzaam verdween het flottielje uit zicht. Maar ik zou die dag nog niet van de zwanen verlost zijn…

25 gedachten over “De zwaan gaat te water

 1. Zwanen zijn gewoon prachtig om te zien, gevaarlijk als je in de buurt komt, kan, vooral met jongen. Bij ons zit elk jaar een paartje in het park op een nest. Als de gemeente nu alleen dat ook laat om te rooien daar, dan blijven ze terug komen. Gezien het bij ons in de familie een voornaam is die heel vaak voor komt, zowel vanuit het West-Fries als het Fries, ben ik al mijn hele leven met Zwanen opgegroeid, en ja, als kind riep ik weleens in de bus op weg naar opa en oma.. kijk mam, daar vlieg je! hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel bijzonder. Toen wij in Friesland waren was ik onder de indruk van de vele witte zwanen die we daar in grote getale mochten bewonderen. Wat een prachtig sierlijke vogels toch. Zie hoe ze daar wegglijdt over het waren en nog even fijntjes achterom kijkt. Mooie foto.

  Geliked door 1 persoon

 3. Goh….dus geen kikker…leek me eigenlijk ook onwaarschijnlijk…maar je weet nooit bij jullie daar…. 🙂
  Je weet het verhaal dus wel weer mooi en spannend op te bouwen….trouwens mooie foto`s hoor.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja nu ik de foto goed heb bekeken was het inderdaad geen kikker maar het leek er wel verdraaid op zeg. Was dus echt een zoekplaatje zo te zien op eerste gezicht. De andere fotografie hier ook weer mooi Jan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Och planten resten is dit. Toch is het vreemd. Vaak eten gras. Dan zie ik ook ervan.
  Deze knobbelzwaan is weer vandoor gegaan. Prachtig gezicht in water weg dobbelen. Mooie zwaan is dit Jan. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.