Grutto op een paal

Terwijl de natte sneeuw hier bij een temperatuur van amper 3°C in de tuin neerdwarrelt, neem ik jullie even mee terug naar de warmte van vorige week woensdag. Op zoek naar weidevogels ben ik die dag even weer naar het plasdrasgebied in de Mieden onder de rook van Gerkesklooster-Stroobos gereden …

Over geluk had ik weer niet te klagen, nog voordat ik mijn bestemming had bereikt, zag ik al een grutto op een paal zitten. Terwijl ik de auto langzaam liet uitrollen en het raampje naar beneden liet gaan, bleef hij als een heus model voor me poseren …

Het overkomt me niet vaak dat de eerste vijf foto’s meteen raak zijn. Maar dat was hier toch wel het geval, want een grutto op een paal vind ik toch wel vaak een hoogtepuntje. Je zult begrijpen dat ik daarna een stukje verderop bij een temperatuur van ruim 20°C nog een uurtje lekker ontspannen in de berm heb zitten fotograferen. Want dit was nog maar het begin …

43 gedachten over “Grutto op een paal

 1. Dit is toch wel een prachtig begin van je bezoek aan het weidevogelgebied. Een grutto hoort nu eenmaal op een paaltje. En dan ook nog met een bordje met daarop de tekst: vogelbroed- en rustgebied. Mooier kan het haast niet worden. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Och Jan wat heb jij echt schitterend mooie grutto’s foto’s gemaakt. Gelukkig kwam op de paal te zitten. Dan kun je mooie foto’s maken. Het is je heel goed gelukt. Koplogo echt geweldig te zien. Uitslaande vleugels van deze zwanen is zeker prachtig te zien. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het zijn inderdaad mooie fotogenieke vogels Jan. Nadat ik vorige week vanaf het fietspad langs de waddendijk op Terschelling al prachtig een paar Grutto’s bij de basaltblokken aan de voet van dijk kon fotograferen, kreeg ik gisteren een nieuwe kans. Ik stond versteld van het aantal Grutto’s ter hoogte van Oosterend dat duidelijk bezig was hun territorium te markeren onder het luid roepen van hun naam. Opnieuw bleven ze voldoende dicht bij mij om ze naar hartelust te kunnen fotograferen. Ook Scholeksters en Tureluurs waren prominent aanwezig. Evenals honderden Rotganzen en Brandganzen.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat zijn de momentjes waar je het voor doet, hè. Ik kreeg hier nog verschillende andere foto’s voor de lens die dag, o.a. de tureluur was ik ook erg blij. Verschillende ganzensoorten heb ik in onze contreien wel genoeg gezien de afgelopen maanden, maar weidevogels maken me toch elk jaar weer blij.

   Like

 4. Wat heb je de grutto mooi gefotografeerd en ja de dagen waren ook even supermooi. Hier nu ook wat natte sneeuw en ook wind daarbij wat het wandelen niet echt fijn maakt. Wacht nu ook op de mooie dagen want van dit veranderlijke weer hou ik ook helemaal niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Nu al op een paaltje, ja dat is echt altijd zo gaaf. Mooie serie heb je gemaakt en wat is het dan genieten met het mooie weer van die dag. Van mij mag het wel weer warmer worden…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.