Salamanders aan de wandel

Tot nu toe heb ik dit voorjaar in de vijver nog maar één keer een salamander gezien. Maar met de lage temperaturen heb ik ook nog niet zo vaak lekker aan de kant gezeten. En voor de salamanders zal de lage watertemperatuur ook niet echt een pretje zijn, lijkt me …

Sterker nog, ik verdenk ze ervan, dat ze op zoek naar warmte het water ontvluchten. Daar deed de scène van gisteren in ieder geval sterk aan denken. Nadat Aafje gisteravond laat nog even buiten was geweest om iets in de afvalcontainer te gooien, riep ze me naar de bijkeuken. ‘Kijk nou eens,” zei ze …

Op de buitenkant van de deur was een salamander bezig met een steile wandwandeling. Blijkbaar hebben die beestjes flinke zuignapjes onder hun poten. Op het terras zag ik er later ook nog eentje zitten. Ik mag ’s avonds in de tuin wel gaan opletten waar ik loop …

32 gedachten over “Salamanders aan de wandel

 1. Pingback: Water brengt leven | Afanja's Weblog

 2. ha Afanja,

  geweldig!
  Een salamander op de muur…
  Doet me denken aan de tjitjak in Indonesië… die gaan ook zo recht tegen de muur op en verstoppen zich dan achter een schilderij of zo.

  Wat een mooie foto’s Afanja!
  Je boft!

  groetjes, Marlou

  Geliked door 1 persoon

  • Ze zitten al een paar jaar in onze tuin. Ik zie ze vooral in voorjaar en zomer in de vijver. Dit was de eerste keer dat we er een paar in de avonduren aan de wandel waren.
   Jij ook een prettige dag verder.

   Like

 3. wat een gaaf gezicht Jan, ik heb dit wel eens gezien in het buitenland, maar in nederland nog nooit grappig zeg,,,
  ja nu mag je wel goed opletten waar je maat 46 neerzet… daar kunnen ze niet tegen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat is een bijzonder gezicht en dat in het koude Fryslân. Je mag wel weer blij zijn dat Aafje nog even buiten moest zijn. 🙂
  Ik ken het beeld wel van van warme landen waar bijvoorbeeld gekko’s langs de muren klimmen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Heerlijk om zelfs salamanders in de tuin te hebben Jan… ik kan de tijd niet meer zeggen dat ik überhaupt eentje zag! Je hebt ze ook weer mooi in beeld gebracht. Fijne zondag.

  Geliked door 2 people

 6. Salamanders zomaar in je tuin Jan…. fantastisch toch. Ja, voortaan wordt het uitkijken waar je loopt 🙂
  Weer een boeiend onderwerp om te kunnen volgen rond je eigen woning hé.

  Geliked door 2 people

 7. Wat leuk Jan ze wilden gezellig bij jullie zijn.
  Laatst zat er eentje bij ons in de hal hoe die binnen is gekomen weet ik niet.
  Jan je vijver ziet er weer mooi uit dat wordt weer genieten als het warmer wordt.

  Groetjes Erica

  Geliked door 3 people

  • Ik heb ze liever in de vijver dan in huis, Erica. Maar ik zit met smart te wachten om weer eens aan de kant van de vijver te kunnen zitten om daar van te kunnen genieten. Maar als ik eerlijk ben, zie ik het er na vandaag in mei niet meer van komen. Het is en blijft koud. Als voorteken daarvan hebben we hier intussen de eerste onweersbui van de dag al gehad.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.