Water brengt leven

Water is een voorwaarde voor leven. En water brengt ook altijd extra leven in onze tuin. Vorige week zag ik b.v. een pimpelmeesje dat zich even kwam opfrissen in het pierenbadje achter de vijver …

Nadat we zaterdagavond laat wandelende salamanders hadden aangetroffen op de keukendeur en op het terras, kreeg ik zondag aan het eind van de middag een kansje om voor het eerst dit jaar een foto van een salamander in de vijver te maken …

30 gedachten over “Water brengt leven

 1. Badderende vogeltjes zijn heel leuk om te bekijken … Soms lijkt het wel alsof het elkaar aansteekt want dan komen er steeds meer. Een sociaal gebeuren. Daar is dit badje misschien wat klein voor maar niet minder leuk. Mooie foto !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Afanja,

  ohohohoh… wat was ik blij verrast vanmorgen. Stuur je me je 06, dan kan ik een mini-bedankje suren.

  maar nu even over de foto’s!
  Ik ben toevallig gek op pimpeltjes! Helaas is het nestkastje onbewoond.
  Gelukkig hebben mijn buren wel bewoners in hún nestkastje, dus ik zie de pimpeltjes af en aan vliegen.
  Heerlijk!!

  Groetjes, Marlou

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier is het nu aan het onweren. Dat vind ik niet erg want we hebben water nodig. Hopelijk kunnen we de rest van de lente en tijdens de zomer genieten van mooi weer, maar een bui is noodzakelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je, Guy. Een tuin, hoe groot of klein dan ook, is in onze ogen nooit klaar. In 1990 heb ik de basis gelegd voor onze huidige tuin door een slecht onderhouden gazonnetje overhoop te gooien met een kleine vijver en wat glooiende borders. Daarna heeft het zich ieder jaar wat verder ontwikkeld. In de beginjaren deed ik het meeste werk, tegenwoordig doet mijn eega dat.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.