Tulpen voor Marlou

Vorige week ben ik voor het eerst sinds hij in februari wit besneeuwd was weer eens naar de Ecokathedraal gereden. In het voorportaal werd weer volop gebouwd, dat was meteen te zien …

Maar nog meer dan dat vielen de tulpen op, die in volle glorie bij de ingang stonden te bloeien. En iets verderop stonden een paar bloembakken waarin viooltjes stonden te pronken. Zo kleurrijk had ik het hier nog niet eerder gezien, maar het paste wonderlijk goed bij het doel van mijn bezoek …

Ik was namelijk naar de Ecokathedraal gereden om het verjaardagsfeestje van een medeblogster luister bij te zetten. Maar eerst nam ik zoals meestal even de klim naar ‘de Tempelberg’ rechtsvoor in het complex. Daar ben ik eerst even lekker in de zon gaan zitten. Kan ik jullie mooi even vertellen dat Marlou vandaag haar 75e verjaardag viert. Dat had ze natuurlijk graag samen met haar verloofde en vele anderen op grootse wijze willen vieren. Maar ja, corona … Daarom was ik hier naar toe gereden om Marlou een groet te brengen …

Eind maart was het de bedoeling dat ik Marlou en haar verloofde een rondleiding zou geven in de Ecokathedraal, maar kou, regen en harde wind gooiden dat weekend roet in het eten. Toen ik vorige week van dochter Roos het verzoek kreeg of ik een persoonlijke felicitatie voor Marlou zou willen filmen, besloot ik dat daarom in de Ecokathedraal te doen. Omdat ik dat bij de koepel en de indrukwekkende Porta Celi of Hemelpoort wilde doen, daalde ik ‘de Tempelberg’ aan de andere kant af …

Daar wachtte me een verrassing. Niet ver van de koepel zag ik een grappig steenmannetje staan. Toen ik dichterbij kwam, zag ik meteen Marlou in dat vrolijke typetje. Er omheen lopend, ontdekte ik ook nog dat ze in gezelschap was van haar verloofde, die op schematische wijze linksachter Marlou was opgetrokken. Ik heb wel vaker gezegd, dat er soms vreemde krachten actief lijken te zijn in de Ecokathedraal, dat leek ook die dag weer echt het geval te zijn …

Nadat ik mijn groet en felicitatie aan Marlou korte tijd later had gefilmd, ben ik linea recta onder de Porta Celi door naar de uitgang gelopen. Daar ging voor mij het licht zo ongeveer uit. Mijn benen hebben in het koude voorjaar flink aan kracht ingeboet, zodat ik aan deze korte rondgang meer dan genoeg had. Maar goed, het doel was bereikt …

Tot slot …

Hey Marlou, ook via deze weg van harte gefeliciteerd. Maak er een machtig mooie dag van! Enne … eens komt de dag dat we elkaar hier ontmoeten. Tot dan!

31 gedachten over “Tulpen voor Marlou

 1. Ten eerste de hartelijke felicitaties voor Marlou.
  Dat was een heel leuk idee om Marlou op deze manier in het zonnetje te zetten.
  Ik zag eerste de fotoserie en vond dat je een grappige creatie had gemaakt. En toen las ik dat het niet van jou hand was. 😉
  Wel mooi dat er weer druk wordt gebouwd. Zo is er iedere keer weer wat nieuws te beleven.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Afanja,

  wat een lief blogje…
  Dank je wel!
  Ik ben helemaal aan het glunderen!

  Ik zal je de film doorsturen.., want echt… zoooo leuk geworden!

  Heel veel liefs en dank je wel, Marlou

  Geliked door 1 persoon

  • Het blogje ontrolde echt zichzelf, toen ik vorige week in de Ecokathedraal was om je filmpje op te nemen. Tulpen hebben er nog nooit gestaan, en nu stonden ze er ineens te pronken. En dan ook nog eens die grappige steenmannetjes, die me meteen aan jou en Henry deden denken. Het heeft zo moeten zijn.
   Het filmpje is net in mijn mailbox terechtgekomen, ik ga meteen even kijken. 🙂

   Like

 3. Wat een lieve verjaardags wens ik heb Marlou ook snel nog gefeliciteerd en haar verjaardag zal ik niet vergeten.
  Ze is op dezelfde dag geboren als Frans.
  Maar wat een mooie serie foto’s weer van de Ecokathedraal het is ook mooi geworden met de bloemen en
  alles schiet als kool uit de grond.
  Onze conditie is ook weer bij af dus ook weer langzaam opbouwen.;-)

  Voor straks slaap lekker en sweet dreams.

  Geliked door 1 persoon

  • Bij deze dan ook nog de felicitaties voor Frans (en voor jou natuurlijk).
   Het was weer erg mooi in dit Ecokathedraal met de bloemen en al het frisse groen rond de bouwwerken.
   Met dit weer krijgen we in ieder geval weer een paar dagen de kans om weer wat conditie op te bouwen, Erica, geniet ervan. Fijne dag!

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat mooi gedaan Jan. Marlou zal vast in de wolken zijn met dit logje! Ik wens haar langs deze weg ook een heel gelukkige verjaardag!
  Die kleurige tulpen in de ecokathedraal maken het plaatje helemaal af. Prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Bea, elke verjaardagswens zal welkom zijn. 🙂
   Vandaag ben ik er samen met Aafje geweest, omdat het er nu prachtig is met nog meer bloemen en al het frisse groen rond de bouwwerken. Ze was verrukt op sommige plekjes.

   Geliked door 1 persoon

  • Ja, vandalisme ben ik er in de afgelopen 20 jaar niet tegengekomen. Hooguit kleine tijdelijke aardigheidjes zoals die steenmannetjes. Het grappige is dat die vandaag alweer verdwenen waren. Dat is de dynamiek van de Ecokathedraal. 🙂

   Like

 5. Fantastisch Jan wat een heerlijk blog heb je voor die jarige schat gemaakt, ze zal het zeker héél erg waarderen, ik vond het erg leuk om jou in levende lijve op het filmpje te zien, super.
  Ik hoop écht dat ze een keer met jou op stap kan naar de ecokathedraal, een diepe wens van haar,
  jij ook gefeliciteerd met onze lieve blogster hé ❤

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Klappertje!
   Heb jij dat filmpje al gezien? Dan mag ik wel eens bij Roosje informeren of ze me niet vergeet, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jou en een aantal andere medebloggers. 🙂

   Like

 6. Kleurrijke bloemen voor een medeblogster. Ik weet wat ze moet missen, niets mooier dan ter plaatse ronddwalen, maar dit zal ze zeker ook leuk vinden. Ik hou wel van wat speelse elementen in de natuur zoals de originele stenen ventjes.
  Chapeau Jan om de voor jou toch serieuze extra inspanning te doen. Jouw blogs inspireren en maken mensen warm.
  Ook al ken ik Marlou niet, ik wens graag een fijne 75e verjaardag.

  Geliked door 1 persoon

  • Elke verjaardagswens zal welkom zijn. 🙂
   Vandaag ben ik met Aafje naar de Ecokathedraal geweest, omdat hij in deze tijd van het jaar met bloemen en veel fris groen rond de bouwwerken ook erg mooi is. Aafje was er nog nooit in het voorjaar geweest, ze was verrukt over sommige delen.
   De stenen mannetjes waren vandaag overigens alweer verdwenen. Dat is de dynamiek van de Ecokathedraal. 🙂

   Like

 7. Ook een dikke knuffel uit Vlaanderen en proficiat voor Uw verjaardag Marlou! Hou het veilig. Jan… wat fantastisch om dit te realiseren, enkel een goed mens doet zo iets! Je foto’s zijn opnieuw om van te genieten… zo te horen delen wij fysieke beperkingen en hebben we daar leren mee leven. Ik ben twee keer kanker te boven gekomen, maar meer dan 60 radiotherapieën in het neder bekken gebied lieten hun sporen na… ingewanden aangetast, kapotte ligamenten aan de heupen… wat ver stappen moeilijk maakt… de ene dag al beter dan de andere. Reizen is al helemaal uit den boze. Neemt niet weg dat elke dag genieten van de kleine dingen hoog op het agenda staat! Fijne dag nog Jan!

  Geliked door 2 people

  • Dat is een goede analyse, Guy. Ik heb MS en dat begint het lopen van wat langere afstanden de laatste tijd aardig te bemoeilijken. Maar goed, ik kan ook na 17 jaar nog steeds lopen, en dat had ook al heel anders kunnen zijn. Dus, ook al worden de fotokuiertjes steeds wat korter, je hoort mij niet snel mopperen. ‘Carpe Diem’ luidt het devies nog steeds. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 8. Een mooier verjaardagsgeschenk kon je echt niet bedenken Jan ! Ook namens mij een hele gelukkige verjaardag gewenst aan Marlou !
  Het is inmiddels heel duidelijk dat de Ecokathedraal een zeer dynamisch iets is wat continu in beweging is.

  Geliked door 3 people

  • Een klein gebaar kan veel betekenen, zullen we maar hopen.
   Maar wat je zegt over de Ecokathedraal klopt als een bus. Vandaag heb ik mijn eega getrakteerd op een rondje Ecokathedraal. Ze was verrukt door de bloemen het het vele frisgroen rondom de bouwwerken.

   Like

Reacties zijn gesloten.