De boom van de buurvrouw

Het moet gezegd, buurvrouw heeft een mooie prunus in de tuin. Onlangs heb ik al eens getoond hoe mooi de volle roze bloesems soms afgetekend staat tegen een helderblauwe lucht. Maar ook onder een dreigende grijze lucht zoals vandaag mag hij gezien worden …

Hij heeft alleen één klein nadeeltje, zodra de bloei over haar hoogtepunt heen is, laten de bloemblaadjes los. En daarvan zijn er heel veel, en dat is vooral bij zuidwestelijke wind tamelijk vervelend. Vanmorgen waren de tuin en de vijver bedekt met roze bloemblaadjes van de prunus en hier en daar een geel blaadje van de dotterbloem …

Maar ach, de temperatuur ligt boven de 15°C en dat maakt het buitenleven alweer een stukje aangenamer. Het vegen van de tuin en het voorzichtig opvissen van de bloemblaadjes beschouw ik maar als mijn sportschool …

37 gedachten over “De boom van de buurvrouw

 1. Het uitzicht met deze prunus is heel mooi. En inderdaad, het houd je mooi in beweging. De prunus met de dreigende lucht vind ik een mooie foto. De foto is mooier dan dat het live is. 😉

  Bij ons ‘regent’ het blaadjes van de magnolia en van de bloesem van de fruitbomen. Aan mijn eega de eer om de vijver vrij te houden van blaadjes. En voor de rest blaas ik van tijd tot tijd de blaadjes in de droge sloot.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb er ook volstrekt geen last van, Willie. Dat was met de grote kastanjeboom die tot pakweg 25 jaar geleden op de plek van die prunus stond wel anders. Daar hadden we meerdere keren per jaar last van met bloesem, pluisjes, plakkend spul en tot slot die grote bladeren. En hij onthield ons ook nog eens erg veel zon Dus ja, alles is betrekkelijk. 🙂

   Like

 2. haha, ja mooi is het zeker. Ik kom elke ochtend voorbij zo’n boom en daar vallen ze op de weg, dat ziet er heel leuk uit en niemand heeft er verder last van. Mijn achterbuurvrouw heeft een esdoorn daar valt nu ook van alles uit en in het najaar het bekende ‘helicoptertje’.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik geniet er ook wel van, klappertje. Zo groot is de vijver niet, die blaadjes heb ik er zomaar weer uit. Een net vind ik in deze kleurrijke en sierlijke tijd niet echt een verrijking. Dat bewaren we voor het herfstblad.

   Like

  • Ach, met de prunussen valt het best mee, die bloesems zijn prachtig. Maar op die plek heeft ooit een grote kastanjeboom gestaan. Daar hadden we meerdere keren per jaar last van met bloesem, pluisjes, plakkend spul en die grote bladeren. Dus ja, alles is betrekkelijk.

   Like

 3. Die bloesems zijn prachtig… maar als ze uitvallen is het wat minder leuk, wij wonen op een hoek en op de voetpaden staan 5 bomen… elk jaar opnieuw, bloesems, vruchten en blaadjes. Hoe ouder we worden hoe groter de bomen, hoe meer werk! Maar het zijn schuilplaatsen voor de vogels…

  Geliked door 1 persoon

  • Ach, met de prunussen valt het best mee. Op die plek heeft ooit een grote kastanjeboom gestaan. Daar hadden we meerdere keren per jaar last van met bloesem, pluisjes, plakkend spul en die grote bladeren. Dus ja, alles is betrekkelijk.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan je hebt er zelfs mooie foto’s van gemaakt en je weet het de medaille heeft twee kanten.
  Het is hier ook zo en onze eigen prunus daar vallen ook de blaadjes van af.
  Maar het sierappeltje heeft zo mooi gebloeid dat we de rest voor lief nemen.

  Fijne dag en laat je Aafje niet te hard werken. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • De blaadjes hebben me weer een vrolijk gekleurd logje opgeleverd, dat is de positieve kant van de zaak.
   Als Aafje aan het werk is, doet ze dat gelukkig geheel uit vrije wil. Daar heb ik niks over te zeggen. 🙂
   Fijne dag verder.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.