Op onbekend terrein

Terwijl ik voor dat hek stond, was ik even helemaal het spoor bijster. Dit was duidelijk niet Rutger Hauers’ woonstede, want die bevindt zich veel dichter bij de Poostweg, en bovendien leek het er niet eens op. Maar wat was het dan wel …, waar bevond ik me nu precies …?

121026-1248x

Omdat ik net over een pad was gekomen waar ik bijna tot mijn enkels in de modder zakte, zag ik het niet zitten om via dezelfde weg terug te keren. Ik besloot mijn weg maar gewoon te vervolgen, ik zou wel zien ik waar ik uit zou komen …

121026-1249x

Een paar minuten later zag ik ineens een bruggetje, dat verscholen in het bos over een sloot of gracht leidde. Intussen was elke stap extra me eigenlijk al teveel, maar desondanks kon ik de verleiding niet weerstaan om dat bijzondere bruggetje eens wat nader te bekijken …

121026-1250x

Het bleek te gaan om een oud ijzeren bruggetje met een houten dek, dat net als de bospaden was bedekt met een laag bladeren. Midden op de brug stond een wel heel bijzonder ijzeren hek. Stapje voor stapje de draagkracht van het bruggetje testend ben ik even tot aan dat hek gelopen …

121026-1251x

Het hek leek beter in de verf te zitten dan de brug, maar het zat op slot, en wellicht is dat al sinds 1748 het geval. Het erachter gelegen eilandje bleef zodoende onbereikbaar voor me, en misschien was dat maar beter ook …

121026-1252x

Nadat ik nog even een foto vanaf de noordkant had genomen, heb ik mijn weg maar weer in zuidelijke richting vervolgd. Daar lonkte zo te zien het licht van een open vlakte en daar werd me even later ook ineens duidelijk waar ik was …

121026-1253x

– wordt vervolgd  –

21 gedachten over “Op onbekend terrein

 1. 1748 was een politiek roerig jaar. Op de golven van steeds grotere onrust kwam er een zowel in mannelijke, als in vrouwelijke lijn verervend algemeen stadhouderschap tot stand, een stap op weg naar de monarchie. De eerste erfstadhouder was Willem IV, uit Friesland. Misschien heeft het daar iets me te maken?

  Like

 2. Je maakt het wel spannend Jan. Maar je beslissing om toch door te lopen was wel zeer de moeite waard. Een hele mooie ontdekking dat bruggetje in dit herfstlandschap. Het hek uit lang vervlogen tijd maakt wel heel nieuwsgierig.
  Ik hoop dat je benen inmiddels weer voldoende op kracht zijn gekomen.

  Like

 3. IK ben benieuwd naar het vervolg. Prachtig bruggetje, heel fotogeniek zeker nu in de herfst.Wel spannend om het te zien, ik zou er ook wel doorwillen. Misschien maar goed dat het afgesloten was..je weet maar nooit 😉
  Fijne avond en groeten.

  Like

 4. Wat een ontdekking Jan, een geheim sprookjes-eiland! Wat een prachtige fotoplek! Die Rutger weet wel waar hij woont ook al was het niet in dat ene huis. Dat hek zag er ook wel laag uit voor zo’n bekende man. Maar waar ik me wel zorgen over maak zijn jouw benen. Hoe ver moest je nog lopen op onbekend terrein
  @ Ja ja camera vol stro inderdaad :))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.