Kleur in de kathedraal

Terwijl ik nog even bleef napraten met de vrijwilliger in de Ecokathedraal, waren de beide vrouwen alvast verder gelopen. Ze zouden niet direct ver komen, maar nadat ik afscheid had genomen van mijn gesprekspartner, besloot ik mijn tocht ook maar te vervolgen …

Op verschillende plaatsen in deze kleine wildernis kun je in deze tijd van het jaar de kleurige vruchten van de kardinaalsmuts aantreffen. Daarmee was mijn rode vest die dag duidelijk niet het enige dat zorgde voor kleur en fleur in de Ecokathedraal. Hij is overigens niet alleen mooi, maar ook giftig. Voor de mens schijnen alle delen van de kardinaalsmuts giftig te zijn, terwijl dieren daar geen last van hebben …

Daarna volgt een minder kleurrijk en donkerder deel van het bos. Ter hoogte van het in de vorm van een schoorsteen opgetrokken bouwwerk besloot ik nog even een klein stukje terug te lopen …

Verscholen in het bos staat daar een klein huisje, het atelier van Louis le Roy. Foto’s van dit degelijk gemetselde huisje kun je zien in het logje “Een buitenbeentje in de Ecokathedraal”. Vandaag gaat het me niet om het huisje, maar om de voorraad dakpannen die er al sinds mensenheugenis voor de deur ligt. Om de een of andere reden raak ik er bijna elke keer weer door gefascineerd …

– wordt vervolgd –

33 gedachten over “Kleur in de kathedraal

 1. Kardinaalshoed bij de Ecokahedraal, ik vind dat zo passend…., alsof het bij elkaar hoort.
  Ik ben ook eens gaan terugkijken naar dat huisje, wat prachtig gelegen! Het lijkt nog bewoond te zijn? Wat heerlijk daar te vertoeven!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Afanja,

  even terugbladerend in jouw blog zag ik aan de linkerkant: Ynleverei staan, 9 februari 2021,nog 15 maanden.
  Wat bedoel je daar mee? Ik ben niet nieuwsgierig hoor, maar wel wel alles weten… haha…

  groet van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 3. In het huisje zou je willen wonen. Het ziet er eenzaam uit, is eigenaar er niet vaak? Misschien wil hij het verhuren.
  Ja, die bloemen zijn bar giftig, pluk ze nooit.
  Al met al weer veel te zien, de dakpannen zijn zelfs een kunstwerk aan het worden.
  Bij mij in de schuur ligt ook een stapeltje. Daar is niks an. ☻

  Geliked door 1 persoon

  • De eigenaar en bouwer van het huisje leeft al ruim 7 jaar niet meer, Bertie. Hij heeft er overigens ook nooit gewoond. Daar was het ook niet voor bedoeld. Het was zijn atelier en hij kon er, wanneer het weer te slecht was voor zijn bouwactiviteiten elders in de Ecokathedraal, droog zitten om een bak koffie of thee te drinken.
   Tegenwoordig is de Ecokathedraal met het atelier eigendom van de Stichting Tijd.

   Geliked door 1 persoon

 4. Dakpannen in voorraad… dat is echt iets van vroeger. Die moest je voldoende in voorraad hebben voor als er een dakpan afwaaide. Mutsen kunnen ook afwaaien… maar niet de prachtige kardinaalsmuts; dat ze zo giftig is, dat wist ik niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. begint al aardig overwoekerd te raken, maar wordt daar door wel steeds mooier op die plek Jan
  is weer genieten van je foto’s, voor mij foto 1 met dat licht en schaduw spel, schitterend, maar niets ten nadele van de rest

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.