Boerenzwaluwen en een rietgors

Vandaag sluit ik de fotoserie over de fotokuier met mijn fotomaatje in het Weinterper Skar en bij de Leijen af.. Eerst nog maar even een rustgevende blik door één van de kijkluikjes in de hut over de Leijen. Het water lag er mooi bij onder een vriendelijk gebroken wolkendek …

Daarna richtte ik de blik opnieuw door de open deur naar de achterstaande wand. Daar namen de twee boerenzwaluwen alle tijd om voor me te poseren, zoals de witte kwikstaart dat eerder al had gedaan …

Zodra de zwaluwen gevlogen waren, liep ik naar buiten om te zien of er achter de schutting ook nog wat te fotograferen viel. Dat viel niet eens tegen. Helemaal niet toen Jetske zich even later weer bij me voegde. Terwijl ik doorschoof naar het noordelijke luikje in de schutting, ging Jetske voor het zuidelijk luikje staan. Vrijwel meteen verscheen er een rietgors, waar ik welgeteld één foto van kon maken. Maar de mooiste vangst aan de andere kant van de schutting was toch wel de jonge zwaluw die een stukje verderop op een tak zat …

Ik sluit af met een vrolijke foto van mijn fotomaatje. Dit beeld zegt alles over hoe de sfeer tijdens deze zonnige gezamenlijke fotokuier was …

52 gedachten over “Boerenzwaluwen en een rietgors

 1. Wat hebben jullie samen weer genoten en wat een prachtige serie van deze mooie vogels. En vele ogen zien soms meer en dan is een fotomaatje ook extra gezellig daarbij. Blijf genieten en de mooie ontmoetingen delen want ik geniet ook elke keer weer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja… de laatste foto in deze vind ik het meest mooi 😀 hahahaha De zwaluw ook prachtig, als je bij mij in de zoekfuncite zwaluw in tikt, komen ze bij mij ook tevoorschijn, al poetsend en zo, zijn meerdere blogs ooit geweest. De tijd vliegt!

  PS, had het er met een vriendin over van de week, we hadden elkaar even getroffen in het park hier, zij is ook van de foto’s en heeft haar grote camera erbij gepakt en ze fotografeert weer wat meer omdat het nu kan. Wij allebei, vinden dat het licht zo anders is dan anders nu er minder vliegtuigen in de lucht hangen. Ik lijk het ook te zien op jouw foto’s, de kleuren komen anders uit als je thuis komt. Zo hard, is het licht.
  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Boerenzwaluw heb jij echt schitterend mooie foto’s gemaakt Jan. De kleuren op de foto zie je van dichtbij heel goed. Ik wist echt niet dat boerenzwaluw zo mooie vogel. Glimmen zijn veertjes heel goed. Jetske vrolijke vrouw. Heeft vast iets gezien? Mooie foto’s JAN.

  Geliked door 1 persoon

  • Veel vogels die hebben verrassend mooie veren als je ze goed bekijkt. Het probleem is dat we die kans niet altijd krijgen, omdat ze maar klein zijn, ver weg zitten en vaak erg snel zijn. Deze zwaluwen wilden wel even rustig meewerken.

   Like

 4. Happy you feel well enough to do your photography:) The swallow has such a long tail (is it the tail?) Anyways, great captures, and the weather seems warmer? Have a great weekend, jesh

  Geliked door 1 persoon

  • Thank you, Jesh, I’m feeling quite well since the beginning of this year. One could think it’s because of the nice weather, but I think it is mainly my pain indication. Anyway, I am happy to be able to take my photo walks again.
   April and May have been warm and dry overhere. We are longing for some rain for nature, garden and agriculture meanwhile.
   Thanks for visiting and have a wonderful!

   Like

 5. Wat zijn ze toch mooi ,die zwaluwen. En elegant.
  Jetske oogt hier als een vrolijke vogel.😉 Inderdaad doet het een fijne vriendschap vermoeden, zo een waarbij je je op je gemak voelt.

  Geliked door 1 persoon

  • Boerenzwaluwen zijn zulke mooie vogeltjes. D glans en kleuren van hun veren is vooral in de zon prachtig, zoals je nu kunt zien. :
   Een hobby is mooi, wij beleven daar tijdens onze gezamenlijke fotokuiers dubbel plezier aan. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Wat mooi die zwaluwen, ze zijn altijd zo druk aan het heen en weer vliegen. Leuke foto van Jetske! Jullie hebben gezellige uurtjes samen!

  Geliked door 1 persoon

 7. Dit is een mooie afsluiting van een prachtige fotografie-dag met een rijke opbrengst.
  Dit is met recht metallic blue. Prachtig.
  De foto met het jong is ook heel mooi. Dat heb ik dan weer gemist of je niet goed gehoord toen je mij daarop wees.
  De laatste is een treffende foto, ik heb er wel eens minder opgestaan. 😉

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.