Mijn week van de grutto (5)

Niet veel verderop zag ik nog een grutto op een dampaal staan. Ook deze skries – zoals de grutto in Fryslân wordt genoemd – bleef fier op zijn plek aan de linkerkant van de weg staan, terwijl ik langzaam dichterbij kwam …

Hij hield me wel goed in de gaten, dat was duidelijk. Omdat ik toch al aan de rechterkant van de weg in de berm liep, ben ik daar achter de eerste de beste bos fluitenkruid gekropen. En zo kreeg ik de kans om nu eens een grutto in een bloemrijke omlijsting vast te kunnen leggen …

33 gedachten over “Mijn week van de grutto (5)

 1. Ik heb gisteren geleerd dat technisch de middelste ronde foto de beste zou moeten zijn, Helemaal gefocust op het onderwerp. Maar zo als zo vaak, de techniek is niet wat iedereen ziet of wil zien.

  Geliked door 1 persoon

   • “How cóuld you!”, hoor ik Engelsen dan weleens zo mooi zeggen in een tv-programma, met zo’n verontwaardigd toontje erbij. 🙂 Dankzij de zegeningen van het internet ziet het er weer piekfijn uit nu. Ik corrigeer dagelijks kleine ‘rammeltjes’ (tik-, taal- en stijlfoutjes) die ik op mijn site tegenkom. Bij de boeken die ik voorheen maakte, moet ik altijd tegen die rammeltjes blijven aankijken, want daar heb je nu eenmaal geen edit-functie meer als ze eenmaal gedrukt zijn. Daar moet ik maar mee leren leven. 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Zo is het, Frank.
     Ik doe mijn best met tekst en foto’s, maar vooral als gevolg de MS sluipen er steeds vaker wat foutjes in. En ook met het taggen wil dus nog wel eens wat fout gaan. Ik denk altijd maar “Zo lang er geen bloed uit loopt, valt het allemaal wat mee”. Maar eventuele foutjes worden zo mogelijk gecorrigeerd, zo ook in dit geval met de ‘Strobosser Mieden’. 🙂

     Geliked door 1 persoon

     • Nou ik ben op mijn ouwe dag (58) nog altijd in blakende gezondheid (behalve sinds kort steunkousen wegens spataderen omdat ik al 40 jaar bijna dag en nacht achter de pc zit 🙂 , en idem een kunstgebit omdat ik al van jongs af aan niet van de Snickers en Twixen kan afblijven 🙂 ), maar heb ook nog weleens een ‘slip of the pen’. Maar wat je zegt: 9 van de 10 mensen valt het niet op en gaat er niks mis door. En als iemand wel iets opmerkt is er de editknop om alsnog iets recht te breien. 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.