Mijn week van de grutto (6)

Nadat ik de grutto in een lijst van bloemen had gefotografeerd, besloot ik terug te gaan naar de auto. De grutto’s waren hier bijna niet van hun palen te krijgen. Vermoedelijk zouden hier geen jonge grutto’s (meer) zitten. Daarom besloot ik bijna stapvoets een rondje door het gebied te rijden …

Een stuk verderop trof ik een heel andere situatie aan. Daar kwam de luchtmacht al in actie voordat ik ook maar kon stoppen om een foto te maken. Maar het leek niet op te kunnen die dag, want even later lukte dat wel met een fraaie reeks, al zeg ik het zelf ……

Iets verderop heb ik de auto in de berm gezet en ben ik uitgestapt. Er vlogen enige tijd een paar grutto’s luid roepend om me heen. Dat gaf me de kans om wat foto’s van de grutto’s in volle vlucht te maken …

Ook lukte het een paar maal om een aardige serie te maken van in het lange gras landende grutto’s. De kans is groot dat daar nog ergens pullen zouden rondlopen …

Maar hoe goed ik het grasland ook afspeurde, ik kreeg ze niet te zien. De grutto deed me nog één keer luidkeels de groeten en daar kon ik het mee doen. Maar dat was ook prima, mijn dag kon al lang niet meer stuk …

44 gedachten over “Mijn week van de grutto (6)

 1. Zittend op een paal zijn ze mooi, maar zo in de vlucht zijn ze super mooi Jan
  prachtig serie en verhaal er bij mooie reeks “Mijn week van de grutto” foto’s.
  In de vlucht is mij ook al eens gelukt, maar tegenwoordig zie je ze hier bijna al niet meer 😞

  Geliked door 1 persoon

 2. Tot nu toe heb ik grutto’s alleen maar op de grond zien scharrelen op zoek naar eten.
  De foto’s van de vliegende grutto’s zijn prachtig. Het verlangen naar een flinke lens op mijn camera wordt steeds groter als ik dit soort foto’s zie.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het was weer een feest om naar deze serie te kijken. Start en landing heb je prachtig in beeld gebracht. En natuurlijk ook de grutto in vlucht heb je haarscherp staan. Jammer dat ik niet met je mee was, ook al was het maar om de gezelligheid en de roep van deze mooie weidevogel.

  Geliked door 1 persoon

 4. supermooie fotografie Jan. In de Alblasserwaard bij het natuurgebied de Donken waren er de laatste tijd ook vele maar die konden mij slechts op afstand hun momenten met mij delen. Maar mijn kleine camera kreeg hen niet goed in het vizier maar ik had toch ook van hen op andere manier er van weer veel plezier.

  Geliked door 1 persoon

 5. Een prachtige reeks, Jan. Dat is dubbel genieten, bij ‘vangst’ op de lens, en achteraf ontdekken dat het je zo schitterend is gelukt.
  De staalblauwe lucht op de achtergrond maakt het geheel echt af.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat is dit toch genieten he Jan, machtig leuke serie heb je gemaakt. En als ze dan zo goed meewerken kan je dag iet meer stuk. We moeten onze kansen nog maar pakken want voor je het weet moeten we weer tot volgend jaar wachten

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.