Zeegroen en loodgrijs

– Virtueel naar Frankrijk 9 –

De eerste wandeling door Ault en over het strand was niet eens zo lang geweest, maar ik was blij dat we weer terug waren. Het heuvelachtige karakter van het dorp en het grind op het strand hadden het lopen niet makkelijker gemaakt. Toch duurde het tijdens de koffie niet lang of ik stond weer met de camera op het balkon om nog eens naar de krijtrotsen te kijken …

De lucht was grijs en trok steeds verder dicht. Daaronder vertoonde de oceaan een mengeling van zeegroen en loodgrijs. Niet eerder had ik een week lang zo’n uitzonderlijk zicht op de zee. Hoogte is altijd moeilijk in te schatten, maar ik denk dat het balkon zich al snel ca. 25 meter boven de zeespiegel bevond …

Ondanks het grijze weer was ik op dag één meteen al verrukt van dat uitzicht. Maar wat voor bevoorrechte positie dat echt was, zou pas in de loop van de week blijken …

De eerste dag eindigde met regen en wind. Maar het was geen straf om ’s nachts met het voortdurende ruisen van de zee en het geluid van af en toe zacht klapperende luiken in slaap te vallen. Dag twee zou een veel vriendelijker weerbeeld bieden …

– wordt vervolgd –

27 gedachten over “Zeegroen en loodgrijs

 1. Prachtig! Een feest om telkens naar buiten te kijken al zou ik niet graag wonen, zo dicht bij al dat geweld, zo indringend ook. Donkere wolken hebben we hier vandaag ook genoeg!

  Geliked door 2 people

 2. Gewoon weg weer een prachtige serie, nu ik vaker op het Wad ben, kan ik de grijzere dagen ook veel meer waarderen dan voorheen.

  Ik ben zo benieuwd waar dit heen gaat later als het open breekt, vast en zeker adem benemend 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Die groenige kleur heb ik daar ook waargenomen toen ik bij Cap Griz Nez was bij zwaar bewolkt en winderig weer. Als ik je even terug mee mag nemen in de tijd, kan je dit op de 3e foto in deze link ook duidelijk zien.
  Ben wel blij dat jij, ondanks het minder gunstige weer, zo erg genoten hebt van je verblijf in Ault.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan wat een onwerkelijke sfeer geeft de mist, de kleuren en de zee
  het is net of je in ’n hele andere wereld terecht komt.
  Heerlijk het ruisen van de zee wat moet je daar tot rust komen
  Alles ademt rust uit haast niet te bevatten.

  Nog een fijne zondagmiddag

  Geliked door 1 persoon

  • Het is niet alsof je in een andere wereld terecht komt, het is echt een andere wereld met een andere sfeer en heel ander licht dan wij hier in Fryslân hebben. Ik kom daar later nog wel op terug.
   Fijne zondag verder.

   Like

Reacties zijn gesloten.