Bij de vissershaven van Le Hourdel

Ik begin de nieuwe week met een woordje van respect en waardering voor alle zorgmedewerkers en hulpverleners, die zich weer dag en nacht het vuur uit de sloffen lopen t.b.v. allen die ten prooi vallen aan Covid-19. Dit temeer daar ik vrees dat het allemaal nog veel erger wordt zo lang Rutte en zijn trawanten slechts het dreigende vingertje heffen zonder echt door te willen en te durven pakken. Om niemand in de weg te lopen, blijf ik nog maar even virtueel op vakantie …

– Virtueel naar Frankrijk 10 –

Op dag twee maakten we na de koffie een ritje naar de Baai van de Somme ten noorden van Ault.  Aan de zuidkant van de baai ligt op een smalle strook land het gehucht Le Hourdel. De kleine vissershaven bij het dorp lag er op dat moment stil en droog bij …

We besloten af te dalen van de kade om een wandelingetje te maken door de drooggevallen baai. Vanaf de bodem van de haven omhoog kijkend, was ik blij dat het eb was op dat moment …

Al na een korte wandeling bevonden we ons weer in een geheel andere wereld. In Fryslân zijn we wel gewend aan weidse uitzichten, maar dit vond ik toch wel heel bijzonder en indrukwekkend. Zo ver het oog reikte, strekte zich een enorme vlakte van zand en grind uit …

– wordt vervolgd –

40 gedachten over “Bij de vissershaven van Le Hourdel

 1. Dank je wel voor het respect en de waarderende woorden. ❤️
  We zijn nu een kleine week verder en er vinden nog steeds vele misstanden plaats. Gelukkig treed de politie en ME nu beter op bij de illegale feesten. Maar of dat helpt…

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk dat hartje voor de zorg Jan, dat verdienen. En heel Europ gaat zo wat in de Lock Down maar in Nederland leven we gewoon verder of er niets aan de hand is, meer wil ik er niet over zeggen.mooie foto’s van dit haventje leuk ook dat laag water shot

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een plezier.
  1. Ik deel je verdriet over om. In België: we doen het vréselijk slecht, en de Vlaamsche regering komt dan af met slappe extra maatregelen die… vrijdag ingaan. De cijfers zijn dramatisch. Maar het is allemaal de schuld van de Brusselaars en de Walen jong. Ik schaam me echt dood.
  2. Kleine, Franse vissershaventjes. Heerlijk. Oud, afbladderend, hier en daar een scheefgezakt scheepje, onderkomen, verwaarloosd… maar oh zo mooi.
  3. Die vlaktes. Ja. Zo ver als het oog reikt. Heerlijk. Verre einders. Die heb jij daar in Friesland, hier in onze steedse stek mis ik die zo hard. Maar de einders aan de Franse Westkust zijn nog van een gans andere orde.
  Zo. De volgende keer reageer ik wat korter 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, jullie staan er niet goed, maar bij ons is het echt niet veel beter. Als het aantal besmettingen niet snel daalt, dan loopt het hier in de ziekenhuizen ook helemaal vast, vrees ik. Ik erger me dood aan alle ellendelingen die het niet serieus nemen.

   Om wat aan de dagelijkse virusellende te ontsnappen, geniet ik zelf waarschijnlijk nog het meest van het herbeleven van deze nu virtuele vakantie.Maar het is natuurlijk leuk om te zien dat anderen er ook plezier aan beleven, hetzij omdat ze zaken herkennen of omdat ze er een nieuwe bestemming in ontdekken.

   Dergelijke aardige reacties zijn niet snel te lang. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Hè, daar ben ik blij mee 🙂
    Het is inderdaad fijn ontsnappen aan de virusellende zo. Bij mij is het beide: ik herken de streek, maar ik zie ook nieuwe dingen. De vuurtoren heb ik in mijn lijstje gezet. Misschien… past die wel in een planning. Waar ik me ter amusement mee bezig hou, maar geen idee of er iets van kan komen. We zien wel.

    Geliked door 1 persoon

 4. Goedemorgen Afanja,

  ja… je hebt groot gelijk: de virtuele vakantie is wel de veiligste.
  Ik ga wel vaak de hort op, maar altijd zo veilig mogelijk.
  En wie weet… na vanavond???

  groetjes en blijf gezond!
  Marlou

  Geliked door 1 persoon

 5. virtueel i s superveilig Jan 🙂

  het ergste vind ik de schreeuwers die het over complottheorie hebben en als hun straks iets mankeer de hele wereld aan hun bed moeten hebben voor hulp…

  blijf jij maar veilig thuis jongen je hebt genoeg mee gemaakt,

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, aan die viruswaanzinnige en complotdenkers heb ik een broertje dood, Klappertje.
   Ik zorg wel dat ik hier in huis en tuin mijn frisse lucht en beweging wel, en verder blijf ik lekker virtueel op vakantie. Dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking. 🙂

   Like

 6. Het is er zo prachtig. Wat heerlijk dat je ons er helemaal heen brengt en laat dromen. Dat doet goed in deze nare tijden.
  Ik vrees ook dat men drastischer moet optreden… anders komt het niet goed. Alle respect voor de mensen in de zorg. Zij moeten nu ook onze eerste zorg zijn. Zonder hen zijn we nergens als we ernstig ziek zijn.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mooie lucht, met uitzichten als deze zijn de luchten en het licht altijd mooi. Ze wachten op de camera.
  Dat bootje op het droge, grappig. We zagen het ook toen de Maas uitzonderlijk laag stond, was voor de booteigenaren minder grappig.

  Geliked door 2 people

  • En toch was het licht daar echt heel anders dan hier in het noorden. Waar wij in hier een behoorlijke groene wereld zitten, heeft het licht daar een zweem van blauw in verschillende tinten.
   Morgen nog wat drooggevallen vissersboten op de in de baai.

   Like

 8. Jan wat een kleuren wat een mooi licht, dit
  moet je met eigen ogen kunnen zien.
  Nu begrijp ik ook waarom schilders naar
  Frankrijk wilde voor het mooie licht.
  Jan ik geniet volop van deze serie foto’s.

  Nog een fijne dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.