Sneeuw in de Ecokathedraal (3)

Na de ijspret die hier de afgelopen dagen centraal stond, zetten we vandaag en morgen onze tocht door de besneeuwde Ecokathedraal weer voort. Op de onderstaande foto zijn we net de trap afgedaald, die we in het vorige deel vanaf het hogere niveau zagen …

Links van de trap staat een vierkant bouwwerk met een fietsstandaard als kroon (zie de foto linksonder). De tempel die we op de middelste foto in de verte zien staan, is ons volgende doel. Als we nog wat verder afdalen, zien we op de foto rechtsonder het complex waar we zojuist nog bovenop stonden …

Ook hieronder nogmaals het complex waar we kort geleden nog op stonden. Links in de verte staat de tempel waar we aan het eind van het tweede deel even pauze hielden …

De tempel hieronder is volgens mij alleen ’s winters goed te zien. Zodra het blad weer aan bomen en struiken zit, verdwijnt hij weer goeddeels in het groen, staat me bij. Hij is alleen te bereiken over een niet al te breed, verhoogd paadje. Ik ben even voorzichtig naar boven geschuifeld …

We laten de bovenstaande tempel achter ons en lopen dan door het middelste deel van de Ecokathedraal. De al wat oudere bouwwerken die hier staan, gaan goeddeels schuil onder een sierlijk laagje sneeuw op stenen en overhangende takken …

Een stukje verderop krijgen we in de verte zicht op een bijzonder tegeltableau. Dichterbij gekomen wordt duidelijk dat we tegen de onderkant van stoeptegels aan kijken. Het effect van de cirkels is gedurende het jaar vaak erg mooi vanwege een fraaie schaduwwerking, maar mooier dan met wat sneeuw wordt het niet …

Morgen klimmen we naar het oudste en hoogste deel van de Ecokathedraal helemaal achter in het bos …

wordt vervolgd

39 gedachten over “Sneeuw in de Ecokathedraal (3)

 1. Die omgekeerde stoeptegels met de sneeuwcirkels…Mooier dan in dit stadium kan je ze niet meer afbeelden denk ik.
  Magistrale schoonheid is het !
  Nu vraag ik me af hoe de inwerking van de schaduwen daar is in de zomer… Daar een camera plaatsen en ‘programmeren’ die elke minuut ofzo dezelfde foto neemt, van zonsopgang tot zonsondergang. Daarna het geheel aan foto’s verwerken tot een timelapse van 15 seconden ofzo… Wat zou dat geven hé ? 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Kan me heel goed voorstellen dat de kathedraal echt pas tot zijn recht komt als de bomen kaal zijn en zeker met een laagje sneeuw op de vele niveauverschillen. De cirkelvormige patronen zijn echt prachtig met dat laagje sneeuw er in !

  Geliked door 1 persoon

 3. Wowww die tegels met de cirkels. Inderdaad mooier kun je ze niet vastleggen dan met die subtiele randje sneeuw.
  Ik heb me nooit gerealiseerd dat dit de onderkant van de tegel is. Foei, Jetske. Ik ben nog wel de stratenmaker in huis. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Zeker heel mooi om te zien. Vooral met stenen met rondjes erin met sneeuw. Heel apart. Het is daar boeiend om te zien.
  Je hebt wel kunnen trapje lopen. Voorzichtig ermee Jan. Je foto’s zijn echt prachtig geworden. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het was al een wonderlijke fantasie wereld en nu wordt het nog sprookjes achtig.
  Het heeft een liefelijk gezicht maar ook ’n angstig donker gezicht.
  Je moet gewoon rustig je fantasie laten gaan en genieten.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 6. Jij hebt je benen gewaagd op dat trapje!
  De sneeuw in de cirkels is ongelooflijk mooi! Fijn dat je het op foto kon nemen, want sneeuw in de verticale vlakken komt enkel voor bij ijzig weer.
  En ja…..ik heb echt heimwee.
  Maar….met dank aan jouw foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Sneeuw in de Ecokathedraal (2) | Afanja's Weblog

Reacties zijn gesloten.