Sneeuw in de Ecokathedraal (4)

We beginnen het laatste deel van deze tocht door de besneeuwde Ecokathedraal van 10 februari jl. op de plek waar ik een eerdere wandeling samen met Aafje eindigde: de rustplaats achter de twee massieve torens. Hoewel ik best zin had om even te gaan zitten, was het me op die dag te wit en vooral te koud op het bankje …

Er zat niets anders op dan mijn tocht naar achteren maar gewoon voort te zetten. Misschien zou ik verderop een droog plekje kunnen vinden waar ik even zou kunnen gaan zitten. En dus ging ik tussen de twee massieve torens door om over het lange rechte pad naar achteren te lopen …

Aan de linkerkant van het pad zag ik opnieuw een sierlijk gebogen stuk sneeuw hangen, dat de strijd met de zwaartekracht aan het verliezen was …

Af en toe draai ik me even om, zodat ik de hoge, op Inca-tempels lijkende tempels van beide kanten in beeld kan nemen. Zo vaak ligt er geen fotogenieke laag sneeuw, dus dat moet weer even goed worden gedocumenteerd …

Aan het eind van het mooie rechte pad, begin ik aan de klim naar het hoogste deel van de Ecokathedraal. Verderop let ik weer even extra op mijn stappen. Een uitglijder is snel gemaakt, en ik zit hier aan de rand van de heuvel toch een paar meter boven het maaiveld …

Zo, daar zijn we dan. Hieronder bevinden we ons op het oudste en hoogste punt, helemaal achter in de Ecokathedraal. Op dit punt heb ik gebruik gemaakt van de gelegenheid om m.b.v. zon, schaduw en sneeuw even naar jullie te zwaaien. Daarna heb ik een kwartiertje lekker op het mooi schoon geblazen zitelement op de rechter foto gezeten …

En hieronder zie je het uitzicht dat ik vanaf dat punt had. Niet slecht, toch …?

Hoe lekker ik er ook zat, onverbiddelijk kwam het moment dat ik weer in de benen moest. Hoewel er zonder twijfel nog genoeg te zien was, heb ik op de weg terug maar weinig foto’s meer gemaakt. Al snel was ik eraan toe om weer even te kunnen zitten, maar dan op de zachte bekleding van mijn autostoel …

Enige tijd later was ik weer bij de ‘porta celi’, moe maar zeker voldaan. Ik ben bij dat ik de Ecokathedraal weer eens in de sneeuw heb kunnen bekijken, en het was me een genoegen om dat met jullie te delen …

33 gedachten over “Sneeuw in de Ecokathedraal (4)

 1. Deze serie over de Ecokathedraal zal me nog lang bijblijven, zoveel is zeker. De ‘porta celi’ als afsluiter is schitterend vind ik. Hier is het net alsof je in een ander tijdvak of een of ander vergeten werelddeel bent verzeild geraakt.
  Als die corona ellende achter de rug is en we weer veilig kunnen rond reizen, komen we daar zeker en vast een uitgebreid bezoekje brengen 🙂 Een dikke merci voor al dat moois én reistips !

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit is weer een mooie serie. Het zonlicht erbij maakt het ook extra mooi.
  De sneeuw bedekt de rommelige hoekjes wat ik dan weer rustiger vind kijken.
  Een uitglijder is nooit handig, maar als je dan ook nog alleen bent dan is dat heel onhandig.
  Fijne dag vandaag. 😉 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan wat is dit een mooie serie foto’s.
  Je hebt het toch maar mooi volbracht en ik zwaai in gedachte terug.
  Wat een hele mooie foto’s zitten er tussen maar wat zal het
  koud geweest zijn en zwaar maar het zal je ook een heel voldaan
  gevoel hebben gegeven dat je dat toch maar even hebt geflikt.

  Mooie dag morgen

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Erica. Ik ben vooral blij dat het weer gelukt is om de Ecokathedraal met sneeuw te bekijken. Gelukkig had ik die dag genoeg kracht in mijn benen om er volop van te kunnen genieten. En dat geeft al met al een prima gevoel.

   Like

 4. Ja in 1,5 week kan er veel gebeuren…ik was er vandaag, heb alles gezien zonder sneeuw, met sneeuwklokjes en krokussen…de vogels floten hun mooiste lied en er was een mystieke waas te zien…

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo anders, zo speciaal, zo wit, zo mooi, zo imposant. En voor mij fijn omdat ik me er een echt beeld bij kan maken.
  Die hangende sneeuwboog en de besneeuwde stronk zijn mijn favorieten.
  Het was allemaal de wandeling meer dan waard.

  Geliked door 1 persoon

  • Als ik het goed begrijp, heb je nog altijd geen spijt van jullie bliksembezoek vorig jaar. Zelf ervaar ik het ook vaak zo, dat een bepaalde plek meer gaat leven wanneer je er zelf bent geweest.
   Ik moet dat nog even nakijken, maar ik denk dat dit de der of de vierde keer was, dat ik met sneeuw ben geweest. En ook dan is het elke keer weer heel anders. De ene sneeuw is duidelijk de andere niet. Het was de kuier zeker waard! 🙂

   Like

 6. Pingback: Sneeuw in de Ecokathedraal (3) | Afanja's Weblog

Reacties zijn gesloten.