Vastgevroren in de Drachtstervaart

Voordat we koers naar huis zetten, wilde ik graag nog even een laatste onderwerp afvinken: een paar foto’s van het skûtsje De Jonge Trijntje’ dat vastgevroren lag in de Drachtstervaart …

De vorige keer dat we hier waren, hebben we het skûtsje vanaf de zuidkant van het Moleneind bekeken, nu benaderden we het vanaf de noordzijde …

Mijn fotomaatje keek me hoofdschuddend na, toen ik me op het gladde ijs waagde om de mooie ronde boeg van ‘De Jonge Trijntje’ even vanaf een wat lager standpunt in beeld te  brengen …

Toen ik me nadien omdraaide om even een paar foto’s te maken van de brug en het carillon aan het eind van de vaart, zag ik net een schaatser onder de brug doorgaan. Of dat nou zo verstandig was … Maar hij haalde droog de overkant, dus het viel blijkbaar mee …

Ik sluit deze mooie winterse rondrit met mijn fotomaatje langs een aantal schaatsplekjes in de gemeente Smallingerland af met een laatste foto van ‘De Jonge Trijntje’ …

31 gedachten over “Vastgevroren in de Drachtstervaart

 1. Een heel fraaie afsluiter van een zalige winterse serie !
  Het valt nu echt op hoe Nederlanders een ijzige winter héél anders beleven dan de Belgen. Hoe eigen culturen zijn verweven in dagdagelijkse gewoonten, heel mooi te zien in je dagelijkse logjes. Blog maar lekker verder Jan, het is altijd genieten van je kijk op de dingen… ! 😎

  Geliked door 1 persoon

  • Zo’n rare overgang in februari was tot dusver ongekend. Maar zoiets zullen we wel vaker meemaken in het kader van de klimaatverandering, vrees ik. Maar wat was het lekker in de tuin de afgelopen dagen. 🙂
   Jullie ook een goed weekend, Zem.

   Like

 2. Weer een fijne winterserie van een prachtbootje. Ik bedoel boot. 🙂
  De Jonge Trijntje zal niet veel lijden van het vastzittende ijs neem ik aan, het gebeurde tenslotte in alle strengere winters en de aken voeren naderhand gewoon het water op.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat was een mooie afsluiter van een prachtige dag. Ik heb je daar mooi laten rondscharrelen. Ik heb inderdaad wel even met het hoofd geschud, maar na je capriolen van afgelopen woensdag dan was dit nog heilig.
  Het was daar mooi en gezellig en een unieke kans om dit fotografisch mee te pakken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wel erg mooi beeld Jan maar dat stunten geeft me toch twijfels. Het is een beetje het noodlot uitdagen. Nu is het goed afgelopen maar dat dacht de man bij ons op het Viersels Gebroekt ook. .Alhoewel er 10 tallen mensen op het ijs stonden ,is hij er doorgezakt en zijn de hulpdiensten hem komen redden en werd hij onderkoeld naar ziekenhuis gebracht. Mooie foto en een kans die je niet kon laten liggen maar toch even dat riskeren zou anders kunnen uitdraaien. Gelukkig liep het niet mis.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.