IJs en sneeuw bij de Leijen

Voor de derde tussenstop tijdens onze winterse rondrit door de gemeente waren Jetske en ik naar de Leijen gereden. Veel schaatsers verwachtte ik daar niet te zien, maar we gingen er vooral voor het landschap naar toe …

vogelkijkhut 'de Blaustirns'

Het rietveld achter de kijkhut was al vroeg in het jaar gemaaid door de rietsnijders. In verte waren de bossen riet te zien. De paar bomen die in het rietveld staan, hadden een warm en sierlijk rietkraagje gehouden. In de nog bijna maagdelijke sneeuwlaag waren verschillende sporen te zien …

Al voordat we de hut betraden, nam ik door een kijkluik in de wand naast het vlonderpad een kijkje naar de sneeuwvlakte op het meertje …

In de richting van Oostermeer stond een koek & zopie tent op het ijs, ook waren er kleine groepjes schaatsers te zien. Twee wandelaars kwamen met iets meer tussenruimte dan de roemruchte anderhalve meter onze kant op …

Voor de hut deinden enkele volle rietpluimen zachtjes heen en weer in de wind …

Bij het verlaten van de vogelkijkhut ‘Blaustirns’ viel mijn oog nog op een winterse verrassing. Aan de achterkant van de hut hadden wind, water, sneeuw en vorst samen een soort van spiraalvormige witte ‘stalagmieten gevormd …

Terwijl ik me met het ijs bezighield, stond Jetske een paar meter verderop te genieten van de zon, die in de luwte van de wand al lekker warm aanvoelde …

– wordt vervolgd –

34 gedachten over “IJs en sneeuw bij de Leijen

 1. Dat ‘groeiend’ ijs dat constant in beweging blijft en groeit, is prachtig om te zien !
  Hier alleen al, zou ik me al een hele dag fotografisch kunnen amuseren 🙂
  De wuivende rietpluimen, het doorkijkje, maar vooral de oneindige einders van jullie vlakke land zijn betoverend mooi !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Met de combinatie van ijs, sneeuw en alles wat de natuur er biedt valt er inderdaad genoeg te fotograferen.
   Intussen zijn de omstandigheden aardig veranderd, sneeuw en ijs zijn veranderd in frisse voorjaarskleuren. De komende dagen ga ik op mijn weblog ook naar een afronding van de winterse plaatjes en verhalen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.