Werom nei it fûgeltsjelân

Vorige week donderdag, de beste dag van de week, ben ik in de auto gestapt om weer eens een ritje te maken naar ‘it fûgeltsjelân’ in de Surhuizumermieden ten zuidwesten van Gerkesklooster-Stroobos. ‘Fûgeltsjelân’ is letterlijk vertaald ‘vogeltjesland’, het oude boerenland waar vogels zich nog thuis voelen en waar hun jongen groot kunnen worden …

Nat land waar in het voorjaar een waaier aan bloemen zacht in de wind wuift. Boterbloemen, paardenbloemen, pinksterbloemen, zuring en diverse kruiden …

Bloemen die insecten lokken, insecten die zo broodnodig zijn om de jongen van kievit, tureluur, grutto en wat dies meer zij groot te laten worden. Ondanks het slechte voorjaar, kun je op de onderstaande foto zelfs zo’n smakelijk insect zien vliegen …

De komende tijd zal ik foto’s van landschap, vogels en koeien van deze mooie streek afwisselen met foto’s van flora en fauna in eigen tuin. Daar breekt een spannende tijd aan met de jonge merels die heftig in de pergola zitten te piepen zodra ze vers voedsel krijgen aangereikt …

28 gedachten over “Werom nei it fûgeltsjelân

 1. Jan mooi de foto’s van de grutto hier zie je ze haast niet meer een enkele verdwaalde.
  Bij jou is het nu volop genieten met al dat jonge grut.
  Hopelijk willen ze ook voor je lens poserenen ik kijk er naar uit.

  Fijn weekend gewenst

  Geliked door 1 persoon

  • Jonge grutto’s heb ik helaas niet gezien, Erica. Aangezien enkele grutto’s wel voortdurend verdedigingsvluchten uitvoerden, hielden de jongen zeer waarschijnlijk schuil in het lange gras.
   Goed weekend!

   Like

 2. Wat is deze vogel heel erg mooi om te zien. Ik heb ze nog niet gezien. Maar deze hebt wel mooie kleuren. En ook hele lange snavel. Landschappen foto’s maken met bloemen is zeker prachtig gezicht. Mooie foto’s. Fijn weekend.

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.