Groeten uit de Ecokathedraal

Na ruim anderhalve week gehoest en geproest wordt het tijd om het reguliere leven weer op te pakken. Helemaal klachtenvrij ben ik nog niet, maar dat kan nog wel een paar weken duren. Daarom wil ik toch maar kijken of ik het machientje onder het motto ‘Kalm aan, dan breekt het lijntje niet’ weer voorzichtig onder stoom kan brengen …


In de week voordat dat vervelende virus me begon te plagen, ben ik op een mooie ochtend weer eens naar de Ecokathedraal bij Mildam gereden. Het was alweer enige tijd geleden, dat ik er voor het laatst was, en dat was te zien ook, want vooral in het voorportaal was weer flink wat bijgebouwd …


Voordat ik jullie meeneem langs ‘de nieuwbouw’ in het voorste deel van de Ecokathedraal, wil ik eerst lezers die nu voor het eerst van de Ecokathedraal horen, even verwijzen naar een ouder logje: ‘Die Ecokathedraal, wat is dat eigenlijk …?’


Voor het oog goeddeels verborgen voor bezoekers, werd al een tijdlang gewerkt aan nieuwe stapelwerken in het gedeelte rechtsvoor in de Ecokathedraal. Daarmee is er naast de ‘Porta Celi’, die sinds 2014 de hoofdingang vormde, in zekere zin een tweede ingang ontstaan …

We laten hierbij het oude hoofdpad links liggen en lopen tussen de nieuwe bouwwerken door naar rechts. Het eerste wat opvalt is dat er een straatje tussen de nieuwe stapelwerken is gelegd. Die nieuwe bouwwerken staan er goeddeels schoon en strak bij. Maar wie er oog voor heeft, ziet dat aan de basis hier en daar de eerste mosaangroei te zien is …

Maar goed, genoeg over de grond gekropen, verderop valt nog wel meer mos te zien. Voor nu is het tijd om weer op te krabbelen en nog even wat rond te kijken langs de onlangs opgetrokken muren …

Aan het eind van het pad gaan we linksaf om daar een niveautje hoger te klimmen …

30 gedachten over “Groeten uit de Ecokathedraal

 1. Leuk dat je weer naar de Ecokathedraal kon en ons wat foto’s kunt tonen. Naar aanleiding van jouw eerdere blogs afgelopen zomer zelf naar dat indrukwekkende werk gegaan. Geweldig!

  Geliked door 1 persoon

  • Er zit wel eens een wat langere pauze tussen, maar ik keer uiteindelijk toch steeds weer terug naar de Ecokathedraal. Het verveelt nooit om het samenspel van natuur en cultuur te volgen. Het is goed te doen om er vanuit Earnewâld een ritje naar toe te maken. 🙂

   Like

  • Het begin is er weer, nu weer voorzichtig opbouwen, maar dat komt vast ook goed. De Ecokathedraal is altijd een goede plaat om even rustig wat rond te lopen. Ik kom er al ruim 20 jaar regelmatig, maar ik ben er nog steeds niet op uitgekeken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Blij dat je er weer bent Jan! Dat hoesten en proesten kan nog even duren, weet ik uit ervaring.
  En je neemt ons al meteen mee naar de favoriete plek. Altijd genieten daar en altijd iets nieuws te ontdekken.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. We zijn van verschillende kanten gewaarschuwd, dat de naweeën nog wel even aan kunnen houden. Maar as ik nog langer rond blijf hangen, verlies ik teveel aan uithoudingsvermogen en vooral kracht in mijn benen. Dus er moet weer wat gebeuren! Het zal niet mijn laatste bezoekje aan de Ecokathedraal geweest zijn, zeker wanneer het straks weer wat zonniger en aangenamer is, rijd ik er graag nog eens naar toe.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik geraak er beetje bij beetje bovenop. Ook hier komt het bloggen terug.
  Met zo’n ecokathedraal in de buurt zou ik ook regelmatig eens langs gaan om te kijken hoe het daar evolueert. Het levert je telkens mooie foto’s op.

  Geliked door 1 persoon

 4. “Het” hangt ook hier in huis, manlief is goed bedeeld, ik wat minder 🙂
  Fijn dat je terug bent én dat ik je hier zelfs terug zie! De Ecokathedraal zorgt telkens opnieuw voor verrassend mooie foto’s. dat mos is zo mooi!

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn dat je terug wat beter bent Jan, en inderdaad, heb ook al eens ondervonden dat dit wel even blijft hangen. De fotos zijn mooi, en hoe meer het begroeid hoe meer het me doet denken aan die oude Maya tempels in het Amazone gebied. Verzorg je en nog een fijne dag vandaag !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Marc, de associatie met Mayatempels dringt zich op verschillende plaatsen in de Ecokathedraal op. Hoe verder je doordringt in de Ecokathedraal, hoe ouder de bouwwerken zijn en hoe meer ze begroeid zijn.
   Jij ook een prettige dag verder.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.