Met Tijmen in de Ecokathedraal

In het eerste weekend van mei hadden we beide kleinzoons een paar dagen over de vloer. Met het oog op de staat van mijn gezondheid kwam dat niet echt goed uit, maar daar hoefden de jongens niet de dupe van te worden …

150322-1527x

Pepijn vermaakte zich vanaf het eerste moment weer uitstekend met de garage en de autootjes, en daar kwam in de loop van het weekend nog een legertje ridders bij ook. Om nog even van het mooie weer te kunnen genieten, brachten Aafje en Pepijn de middag deels door in de kinderboerderij …

150322-1530x

Tijmen had zich erop verheugd om met mij op pad te gaan om ergens in de natuur wat te fotograferen, en dus legde ik hem zaterdagmiddag meteen de keuze voor waar hij naar toe wilde: bos, heide of water. Tot mijn grote vreugde koos Tijmen voor het bos. Dat betekende dat we mooi even een ritje naar de Ecokathedraal konden maken, een stukje bos met voldoende plekjes om her en der even te kunnen zitten …

150502-1409x

Zodra we ter plekke uitstapten zei Tijmen: “O, we moeten hier dus wel voorzichtig zijn …,” terwijl hij naar het bord ‘Betreden op eigen risico’ bij de ingang van het terrein wees …

150502-1410x

Tijmen keek zijn ogen uit bij al die wonderlijke bouwwerken, hij schakelde meteen over op de fotografiemodus …

150502-1422x

En voor wie nu denkt: “Ach, zo’n kind klikt natuurlijk zomaar wat met zijn camera …” Niets is minder waar! Terwijl ik regelmatig even ergens op een muurtje of een andere stapel stenen ging zitten, was goed te zien, dat Tijmen wel degelijk op zoek ging naar mooie standpunten en composities …

150502-1430x

Nadat we voor de tweede maal even ergens op een muurtje wat hadden zitten kletsen, eten en drinken, begon Tijmen al snel weer rond te struinen met zijn camera. Nu richtte hij zich vooral op de natuur …

“Ik heb een rood juffertje gefotografeerd, pake,” hoorde ik even later. Nadat ik me weer bij hem had gevoegd, wees Tijmen me het juffertje aan, zodat ik ook mijn eerste juffertje van het jaar kon fotograferen …

150502-1450x

Ook met het fotograferen van een bont zandoogje was Tijmen me even later te snel af. Zijn dag kon duidelijk niet meer stuk. En die van mij ook niet trouwens …

150502-1452x

Ruim een uur later stonden we samen weer bij de ‘Porta Celi’, daar heb ik nog even een plaatje van ons samen gemaakt …

150502-1454x

Op weg naar huis hebben we nog een tussenstop gemaakt bij Smalle Ee, waar we nog even genoeglijk samen bij een picknicktafel aan de waterkant hebben gezeten. Het was een vermoeiend dagje, maar het was weer alleszins de moeite waard!

26 gedachten over “Met Tijmen in de Ecokathedraal

 1. Mooi om te zien zoals Pepijn zich in zijn eigen wereld vermaakt. Mooi om te zien zo geconcentreerd Tijmen bezig is met de fotografie. De laatste foto is mooi met dit bijzonder koppel.

  Like

 2. Prachtig om te zien hoe geconcentreerd Tijmen bezig is. Het is fijn als kinderen een hobby hebben waar ze echt in op kunnen gaan. En dat het nou net fotografie moest wezen…. dat is toch helemaal geweldig voor Pake 🙂

  Like

 3. Wat leuk Jan dat we je ook eens te zien krijgen. Die kleinkinderen zijn gegroeid! En van wie zou Tijmen het geleerd en gezien hebben :-)! Hij blijft dus echt geïnteresseerd hé Jan in die fotografie, dat is nu toch al een tijdje. Echt leuk. En zo zien we ook nog eens de Ecokathedraal.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het landt duidelijk bij Tijmen: de wandelingen in de Ecokathedraal, het overbrengen van kennis over planten en dieren.
  En hoe serieus hij met zijn fototoestel dat allemaal vastlegt. Wat zal het je voldoening geven, zo’n geïnteresseerde kleinzoon!

  Geliked door 1 persoon

 5. Kleinkinderen op bezoek zonder dat je iets mankeert is al vermoeiend, dus jij zult nest even tijd nodig hebben er weer van te bekomen. Leuke foto,s! De kinderen hebben vast weer genoten bij jullie.

  Geliked door 1 persoon

 6. Fantastisch Jan, dit zijn gouden momenten hé, die vergeten ze hun hele leven niet meer,
  ik vind het zo mooi hoe hij met de camera omgaat, die liefde heeft hij vást van jou gekregen,
  supergaaf,je gezondheid….. ik hoop dat het gauw beter gaat met je…. dat hoop ik echt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Het uitje leverde je weer mooie plaatjes op! Leuk die foto met jullie samen :-). En als je Pepijn maar auto’s geeft om mee te spelen, heb je er zo te zien geen kind aan. Heerlijk om kind te zijn en je te verliezen in het spel – dat geldt voor beide kleinzonen.

  Geliked door 1 persoon

  • Terwijl ik dit logje zat te schrijven, klikte ik in een moment van onnadenkheid op ‘publiceren’, daarom heb ik het tijdelijk weer ofline gehaald. Zo’n half logje staat zo slordig …
   Ik leef zo’n beetje in slow motion momenteel, daar kan ik nog het best mee uit de voeten om hopelijk gestaag weer op te krabbelen.

   Like

Reacties zijn gesloten.