Zwaar materieel op de hei

Maandag heb ik hier al even laten zien, dat ‘vrij wandelen’ momenteel niet meevalt in het Weinterper Skar. Toch heb ik het er op die mooie maandagmiddag op gewaagd om de zuidkant van het Weinterper Skar even in te trekken …

161031-1439x

Er wordt intussen niet meer alleen aan de weg gewerkt, maar ook aan de aanleg van het nieuwe pad, dat binnenkort als alternatief voor de Nije Heawei gaat dienen. Tot aan het hek was daar weinig van te merken …

161031-1459x

Om een pad door de heide te banen, wordt er een strook heide geplagd. Die toplaag wordt met een rupskraan afgegraven en met behulp van een tractor met dumper afgevoerd om elders in het gebied opnieuw te worden gebruikt …

161031-1443x

Precies ter hoogte van we werkzaamheden ligt al enige jaren een omgevallen boomstam, die kon mooi als zitplaats dienen om het werk eens rustig te aanschouwen. Door biesgras en spinnenwebben had ik een mooi zicht op de kraan …

161031-1452x

Intussen bleef de tractorbestuurder af en aanrijden om zijn vrachtjes te halen en elders weer te lossen …

161031-1456x

Nadat deze zware jongen opnieuw was gepasseerd, kon ik de volle breedte van het pad benutten om terug te lopen. Het eerste stuk ging prima, maar eenmaal bijna weer bij de Nije Heawei en op het laatste stuk van die weg naar de auto was het weer een glibberpartij …

161031-1454x

14 gedachten over “Zwaar materieel op de hei

  1. Tja ook het laatste stukje pad dat nog te begaan is wordt bereden door deze tractor, maar dat is hier nu ook overal want de sloten worden geschoont. Ik vind de laatste foto mooi, door het poortje naar de natuur. Fijne Zondag Jan.

    Geliked door 1 persoon

  2. oh jeetje, ja dat is zwaar spul ja, en als wij een voet van het pad zetten… zwaait er wat 🙂 het is niet t e geloven Jan…
    overal wordt gekapt en gedaan… ik vind het maar niks … maar je foto’s zijn mooi 🙂 wat heet prachtig

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.