In de Ecokathedraal (12)

Naar grotere hoogten kan ik jullie in de Ecokathedraal niet voeren. En verder naar achter ook niet, want voor ons ligt in de diepte de sloot die de grens van het terrein markeert …

We draaien ons om en dalen voorzichtig af naar de reguliere bodemhoogte in de omgeving van Mildam. Onderweg nog een enkele foto van een fotogenieke steenmassa …

En hoezeer mijn bovenbenen intussen ook beginnen te verstijven, dan kan ik het toch ook weer niet laten om nog even een keer door de knieën te gaan voor deze fotogenieke paddenstoel …

Als het pad even verderop weer wat breder is geworden, zet ik zo goed en zo kwaad als het gaat de pas er even in. Het is tijd om te gaan zitten. Maar eerst wil ik jullie de Porta Celi – de Hemelpoort – nog even van de andere kant laten zien. En als we uiteindelijk weer veilig de andere kant van de poort hebben bereikt, maak ik nog even een foto van de andere kant van de koepel. Daar is zelfs een soort trap tegenaan gebouwd, zie ik nu …

En dan is er gelukkig een prachtige nieuwe zitgelegenheid, een bankje lekker in de zon en aan de weg. Kunnen we nog mooi even napraten. Ik vond het weer een mooie, maar vermoeiende wandeling. Het was mooi om nieuwe bouwwerken te ontdekken en oude terug te zien. Mede door de vele positieve reacties vond ik het vervolgens een fijne blogserie om aan te werken. Intussen heb ik al mijn foto’s van de Ecokathedraal van 2002 tot nu geordend en daar ga ik zeker ook nog iets mee doen …

Morgen even een heel ander onderwerp in het kader van Skywatch Friday … En dan kom ik in het weekend nog even terug met een paar kleine toegiften op deze serie over de Ecokathedraal. 🙂

16 gedachten over “In de Ecokathedraal (12)

 1. Je schelfie op de boom is leuk. 😉
  Je hebt de paddenstoel knap vastgelegd.
  Dat gouden bankje is voor jou een daalders plekje.
  Door jouw series vind ik het nog meer een bijzonder, haast een surrealistisch plekje. En dat in Mildam. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan ik laat mijn fantasie de vrije loop wat is het heerlijk hier vertoeven.
  De diepe sloot is voor mij de slotgracht die de Ecokathedraal beschermt en als je goed
  kijkt zie je door de hemelpoort de moderne beschaving al op rukken en wat mooi
  dat je er ook je fiets netjes neer kan zetten. 🙂
  Het ronde gebouw doet mij denken aan een tipi of ’n iglo ik zie de rook al door de
  schoorsteen kringelen wanneer de sjamanen aan het ritueel met hun voor ouderen beginnen.
  Na zo inspannende tocht heb je het zeker verdiend om uit te rusten en dan in stilte na genieten.

  Jan ik vind het een schitterend serie met mooie foto’s, ik heb er van genoten.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb het al eerder gezegd, jij hebt inderdaad een ruime fantasie, Erica. Maar ik kan dat in dit geval wel volgen.
   In het weekend komt er nog een toetje. Zaterdag wat foto’s van een buitenbeetje in de Ecokathedraal en zondag een video van mijn zwerftocht door de Ecokathedraal.

   Like

 3. Jan wat een mooie serie dat moet heel wat inspanning zijn geweest om dit te maken.
  Het geeft natuurlijk ook een voldaan gevoel dat je dit weer voor elkaar hebt gekregen.

  Geliked door 1 persoon

  • De inspanning om die Ecokathedraal steen voor steen op te bouwen is veel groter geweest dan het maken van mijn foto- en video-opnamen. Het heeft mij inderdaad ook wel flink wat energie gekost, maar dat was het weer dubbel en dwars waard. Ik heb er intussen 2 weken heerlijk over kunnen bloggen en dat is ook wat waard.

   Like

Reacties zijn gesloten.