Orchissen ‘in beweging’

Hoewel ik na enig zoekwerk toch nog een paar echte koekoeksbloemen en zelfs twee brede orchissen had gevonden, liep ik enige tijd later toch enigszins teleurgesteld terug naar de auto. Ik was in het verleden beter gewend hier. Vlak voordat ik bij de parkeerplaats was, besloot ik nog even een paar stappen zijwaarts te maken. ’t Idee was om nog even wat plaatjes te scoren van de zee aan boterbloemen daar…

De boterbloemen werden al snel bijzaak. Zodra ik een paar voorzichtige stappen in het veld met de boterbloemen had gezet, zag ik het paars van een brede orchis tussen het groen en geel door schemeren. En al snel werd duidelijk dat er nog veel meer stonden. Ik kon maar tot één conclusie komen: de orchissen waren het oude pad overgestoken om zich opnieuw te vestigen aan de andere kant. En zo te zien hebben ze het daar prima naar de zin …

24 gedachten over “Orchissen ‘in beweging’

 1. mooie kleuren en schitterende foto’s van deze wilde orchissen Jan
  je boft maar met zoveel mooie natuur in je omgeving,
  hier wat natuur betreft veel landbouw, en de gebieden die er zijn zijn meestal verboden ivm kwetsbaar gebied 😦

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, we hebben hier (nog) niet te klagen, Bram. We hebben verschillende natuurgebieden, in oppervlak variërend variërend van een flinke postzegel tot grotere gebieden. De meeste zijn (nog) toegankelijk op de paden. Maar om dit soort macro’s te kunnen maken, moet ik ook hier af en toe wel eens een kleine, maar voorzichtige misstap begaan … 😉

   Like

 2. Wat een verrassing al die mooie orchissen en toch vind ik het
  eenvoudige boterbloempje ook heel mooi van die mooie
  gele kleur word ik vrolijk en het staat ook mooi bij de orchideeën,
  de Krane bloem nog nooit van gehoord en de echte koekoeksbloem.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 3. Das even mazzel hebben, maar goed dat die boterbloemen nog je aandacht getrokken hebben anders was je met een heel ander gevoel naar huis gegaan. Prachtig zijn ze … zullen ze de grond misschien verplaatst hebben met de werkzaamheden.

  Geliked door 1 persoon

 4. zo zie je maar Jan, de natuur laat zich niks vertellen di e doet precies wat ze wil, en dat is goed, als Staatsbosbeheer dáár nou eens oren voor had 🙂
  prachtige plaatjes heb je kunnen kieken Jan

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.