Schots en scheef

– Virtueel naar Frankrijk 17 –

Onze zuiderburen en diverse andere landen zitten weer in strenge lockdowns. In ons land is het nog niet zo ver gekomen. Het aantal besmettingen met corona lijkt de laatste dagen voorzichtig wat te dalen, maar de druk op de ziekenhuizen is nog steeds erg groot en die neemt alleen nog maar toe. Als het kabinet morgen niet overgaat tot een zware lockdown, laten we hier dan alsjeblieft zorgvuldig en op een verantwoordelijke wijze omgaan met de vrijheid die we nog wel hebben. En laten we een beetje lief voor elkaar zijn en elkaar wat ruimte geven, want die druk op de ziekenhuizen moet echt weer omlaag mensen …

Zo, dat gezegd hebbende trek ik mij weer even lekker terug naar de rust van het strand bij Ault. Tijdens de eerste strandwandeling kwamen we tot deze rij metalen palen

Tijdens deze tweede strandwandeling was het niet alleen veel mooier weer, het strand gaf ons ook veel meer ruimte. Ditmaal konden we van de noordelijke strandopgang helemaal naar de zuidkant van het dorp lopen. Onderweg passeerden we meerdere palenrijen. Ooit hebben er dikke betonnen schotten tussen die palen gezeten …

De meeste van die schotten waren intussen verdwenen of hingen schots en scheef op het strand. Ze zullen gediend hebben als golfbrekers, maar die functie hebben ze intussen wel verloren …

– wordt vervolgd –

41 gedachten over “Schots en scheef

 1. Wow… deze golfbrekers zijn erger eraan toe dan bij Paesens Moddergat, daar moet ik nu ook aan denken. Deze zijn wel wat groter, maar ik blijf het bijzonder vinden, dat men dat schijnbaar niet zo belangrijk vindt om te vervangen… daar dus ook niet…

  Een prachtige serie Jan!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Nu zijn we inmiddels een dag of 6 verder en lijkt het zich wat te stabiliseren, maar de (persoonlijke) berichten in den lande zijn nog allerminst rooskleurig. Het is ook nog afwachten naar welke kant dat scheefstaande schot opvalt.
  Door jouw series concludeer ik wel dat het daar vergane glorie is. Of komt dit misschien door de “Franse slag”? Het gaf je wel weer een fotogenieke serie.

  Geliked door 1 persoon

  • Het aantal besmettingen zit intussen in een dalende lijn, maar er liggen nog veel te veel mensen in de ziekenhuizen om de touwtjes al snel weer te kunnen laten vieren, lijkt me. En als het eenmaal weer zo ver is, dat dat wel kan, zullen velen weer veel te snel teveel willen, vrees ik.
   Hoe het er nu is, weet ik niet, maar indertijd was het inderdaad wel wat vergane glorie. Maar in mijn ogen wel fotogenieke vergane glorie met een sfeertje dat mij wel aansprak.

   Like

 3. Jan deze foto serie doet surrealistisch aan ik blijf het maar zeggen.
  Ik vind het zo onwijs gaaf en ik geniet zo van je foto’s
  Bij de kleine foto’s speelt de lucht ook mee foto nummer 3
  Daar kijkt een levens groot gezicht vanuit de wolken
  neer met een haast berustende blik.
  Ik heb schilderijen gezien van ’n kunstenares met de zee en waar die palen ’n
  centrale rol speelde.
  Er valt daar heel wat te fotograferen.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 4. Ook de palen hier in de westhoek verliezen wel iets aan hun kracht, ze hebbe n dezelfde functie al denk ik dat ze daar wel wat zwaarder te verduren hebben.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat de druk van de ketel in onze ziekenhuizen en zorgcentra maar gestadig kan afnemen, daar hopen we allemaal op.
  Ik hoop echt dat ze niet zinken want dan wordt het heel problematisch voor iedereen.
  Voor de rest, doen wij wat we al sedert maart doen… mondmasker op buiten, afstand houden, 1x per week rap rap winkelen, een heel kleine bubbel van 4 en nu nog met 1 persoon. En zoveel mogelijk in ons kot blijven natuurlijk.
  Je foto’s hebben iets onaards vind ik, die plaats nodigt echt uit om creatief te fotograferen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik twijfel er niet dat aan dat de bezoekers aan mijn weblog zich (vrijwel) allemaal netjes aan de regels houden. Wat dat betreft zouden we best samen in een bubbel kunnen zitten. Het ligt aan al die gasten die hier nooit komen. 😉
   Zelf vind ik de golfbrekers van morgen nog net wat fotogenieker.

   Geliked door 1 persoon

 6. Hier inderdaad weer een nieuwe lockdown die trouwen al lang voorspeld was…. We hadden al veel vroeger actie moeten ondernemen en vooral ook strenger optreden. Maar goed, we hopen nu dat snel weer wat gunstiger wordt en dat men nadien ook op een verstandige manier zal omgaan met deze verbeteringen…. Je hebt best wel boeiende foto’s gemaakt van wat er nog rest van die golfbrekers hoor.

  Geliked door 1 persoon

 7. Terug in een lockdown Jan

  maar toch anders dan in het voorjaar

  nu kunnen we ons vrij verplaatsen, daar waar er vroeger slechts noodzakelijke verplaatsingen mogelijk waren

  Maar met de meeste zaken dicht, loop ik niet ver…

  Vorige week was de verkeersdrukte al sterk afgenomen..

  Mooie en interessante foto’s heb je geplaatst

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 8. Inderdaad, we zitten weer in een lockdown dank aan degene die de regels niet naleefden!
  We moeten erdoor en kunnen maar positief blijven.
  Mooie fotoreeks waar we ons momenteel kunnen aan optrekken!
  Fijne nieuwe week!

  Geliked door 1 persoon

 9. Die werkten dus als pieren, kennelijk is het nu niet meer nodig.
  Waarom blijven ze liggen? Voor toeristen?

  Begrip heb ik voor alle mensen om me heen en zelf blijf ik zoveel mogelijk thuis. Als iedereen dat maar doet…
  Afwachten maar weer.

  Geliked door 1 persoon

 10. ha Afanja,

  ja… wat fijn, dat je dat zegt:
  “En laten we een beetje lief voor elkaar zijn en elkaar wat ruimte geven, want die druk op de ziekenhuizen moet echt weer omlaag mensen”
  je hebt gelijk.
  Laten we lief zijn voor ekaar, gewoon onvoorwaardelijk lief… en zorgzaam…

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 11. Gebroken golfbrekers hebben ook iets…
  Hou je gezond Jan. De toestand is bedroeven in België. Voorlopig ben ik thuis van school en het spijt me niet. Ik voelde mij daar echt als een soldaat in de loopgraven de laatste dagen…

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ik vind die verwrongen en half vergane golfbrekers ook wel wat hebben. Ze geven een mooi contrast met het mooie weer en de vrijwel spiegelgladde oceaan op dat moment.
   Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat je het nu even niet erg vindt om thuis te zitten. We zitten hier in Fryslân ook in deze tweede golf tot nu toe op het rustigste en veiligste deel van ons land. Maar ook schoondochter moet haar ruimte op school af en toe ‘bevechten’.
   Ik blijf voorlopig lekker op mijn virtuele vakantie-adres. Zo nu en dan zal ik – zeker in deze op verschillende vlakken beslissende week – vanaf de veilige zijlijn mijn mening nog wel eens even ventileren.

   Geliked door 1 persoon

 12. Als die palen hun functie verloren hebben en in feite kapot zijn, is er dan iets in de plaats gekomen ?
  Mooie foto’s van die palen.
  Ja, ik blijf in mijn kot. Alleen als het noodzakelijk is kom ik buiten. Of met de auto en mondmasker op.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.