De visser en zijn tuig

– Virtueel naar Frankrijk 20 –

Terwijl aan de andere kant van de Atlantische Oceaan het tellen van de stemmen nog steeds doorgaat, pak ik de draad van mijn virtuele vakantie maar weer op. Dat kost maar weinig moeite, even naar de onderstaande foto kijken en het ruisen van de zee erbij denken, brengt me al snel weer terug in de sfeer …

Een stukje verderop was een visser bezig om zijn tuig op te ruimen. Ik heb die vissers daar in die week vanuit de verte diverse keren gadegeslagen, volgens mij is het loodzwaar werk om dat grote net over de bodem te schuiven, want dat is wat ze ermee doen …

Talloze sierlijk opgerolde sliertjes zand op het pas drooggevallen strand verraden de aanwezigheid van zeepieren …

En dan richt ik de blik weer op de krijtsteen aan de zuidkant van het dorp …

21 gedachten over “De visser en zijn tuig

 1. Jan het is voor mij genieten vooral van de mooie kleur nuance, dan wil ik weer gaan
  schilderen en misschien komt het er wel weer van.
  Ik ben veel in de tuin bezig geweest, nu ja kleine stukjes en dat is dan genoeg voor een dag.
  Daarom geniet ik zo van jouw foto serie, heb je nog foto’s kunnen maken van de verweerde gezichten
  van die vissers, vaak hebben die van de uitgesproken koppen.

  Jan een heel fijn weekend gewenst

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat die visser doet, zou ik niet lang kunnen doen of uithouden vrees ik…
  Juist daarom heb ik een groot respect én eerbied voor mensen die hard moeten werken voor hun dagelijks brood…
  De zeepieren foto’s én je laatste krijt rotsen foto drijven naar boven…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.